Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

EY Podnikateľom roka 2021 sa stali Branislav Cvik a Ľubomír Vančo z firmy Banskobystrický pivovar

EY Podnikateľom roka 2021 sa stali Branislav Cvik a Ľubomír Vančo z firmy Banskobystrický pivovar
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 3. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Držiteľom titulu EY Podnikateľ roka 2021 Slovenskej republiky sa stali Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar, a.s. Prestížne ocenenie si na slávnostnom ceremoniáli v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky prevzali z rúk Mariána Bíža, vedúceho partnera EY na Slovensku.

Titul EY Technologický podnikateľ roka 2021 získal Tomáš Horváth, zakladateľ spoločnosti HMH, s.r.o. Titul EY Začínajúci podnikateľ roka 2021 si prevzali Ivan Zelíska, Filip Fraňo a Maroš Černý za spoločnosť Rossum Integration, s.r.o.

Záštitu nad súťažou EY Podnikateľ roka 2021 prevzala prezidentka Slovenskej republiky.

„Víťazstvo v súťaži EY Podnikateľ roka považujeme za ocenenie nášho dlhoročného snaženia sa o rozvoj slovenského potravinárstva. Je to pre nás veľká česť, ktorá nás zároveň zaväzuje v nastúpenej ceste pokračovať. Vnímame to ako úspech nielen nás osobne, ale celej slovenskej pivnej komunity.” hovoria Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar, a.s.

Držiteľom titulu EY Podnikateľ roka 2021 Slovenskej republiky sa stali Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar, a.s.

„V týchto náročných dňoch, keď svet čelí mnohým nepredvídateľným výzvam, sú všetky pozitívne udalosti okolo nás jednoznačne prínosom. Teší ma, že je v našej krajine mnoho výnimočných podnikateľov, ktorí idú príkladom, preberajú zodpovednosť nielen za seba, za svojich zamestnancov ale aj za ľudí utekajúcich pred vojnou a nezištne pomáhajú,“ hovorí Marián Bíž, vedúci partner spoločnosti EY na Slovensku a dodáva „A my máme možnosť predstaviť Vám ich príbehy. Aj samotní víťazi, držitelia titulu EY Podnikateľ roka 2021, sa rozhodli ísť svojou cestou a stali sa inšpiráciou pre nás všetkých. Držíme im palce, aby príbeh poctivej výroby tradičného slovenského produktu zaujal aj medzinárodnú porotu na svetovom finále v Monte Carle.”

Z viac ako sto prijatých nominácií sa tento rok do súťaže kvalifikovalo dvadsaťtri podnikateľských osobností. Štrnásťčlenná porota súťaže hodnotila uchádzačov podľa medzinárodných kritérií: podnikateľský duch, inovácie, čestnosť a poctivosť/osobný vplyv, finančné výsledky, strategická orientácia, celoštátny/globálny dosah.

“Príbeh Banskobystrického pivovaru patrí medzi tie inšpiratívne. Branislav Cvik a Ľubomír Vančo dokázali postaviť na nohy firmu v problémoch, vybudovať v nej silný tím postavený na dôvere a láske k pivu. Vďaka tomu sa im podarilo znovuzrodiť Urpiner a obstáť v konkurencii na trhu, ktorý je dominovaný globálnymi hráčmi. Je to o to vzácnejšie, že na svojej ceste nepoľavili v kvalite a poctivosti výroby a prinášajú pivo také, aké by podľa nich malo byť. Pritom neustále hľadajú ten správny balans medzi tradíciou a inováciou, z hľadiska samotného produktu, aj vzťahu k zákazníkom a rozvoja remeselného piva ako takého, čo im pomohlo zvládnuť aj pre tento segment mimoriadne náročné pandemické roky,” hovorí Michal Meško, predseda poroty a držiteľ titulu EY Podnikateľ roka 2020, a rozhodnutie poroty komentuje takto: „S ambíciou výrazne posilniť aj export má Urpiner dobre našliapnuté prinášať hodnotu aj do sveta a ďalej kráčať svoju cestu, ktorá môže byť inšpiráciou pre ďalších domácich výrobcov a podnikateľov. Som rád, že porota sa tento rok rozhodla najviac vyzdvihnúť práve tento príbeh.”

Príhovor Mariána Bíža.

„Pôvodne som pri tejto príležitosti chcel najmä vyzdvihnúť slovenské firmy ako také, pretože majú za sebou dva ťažké pandemické roky, ktoré však zvládli veľmi dobre. Navonok to nemusí tak úplne vyzerať, ale verte mi, ako bankár viem, o čom hovorím. Finančné zdravie slovenského firemného sektora je na tom celkovo veľmi dobre. Na Slovensku máme množstvo úspešných biznis projektov, za ktorými sú úspešní a múdri ľudia. Myslia na dlhodobý úspech, nie na krátkodobý profit a aj tým pomáhajú pretvárať Slovensko na modernú krajinu. Málo sa o nich hovorí, málo sa o nich vie. Ale aj vďaka cenám ako EY Podnikateľ roka sa to mení. To všetko však ide v týchto dňoch do úzadia. Vojna, ktorá sa nás bezprostredne týka, ohrozuje všetko, v čo veríme. Mier, demokraciu, prosperitu. Verím, že konflikt čoskoro skončí a som vďačný, že mnohí podnikatelia a firmy stoja pri ľuďoch, ktorí potrebujú našu pomoc,“ uviedol Norbert Hovančák, člen predstavenstva zodpovedný za firemné bankovníctvo a finančné trhy v Slovenskej sporiteľni, ktorá je exkluzívnym partnerom súťaže.

Profil držiteľov titulu EY Podnikateľ roka 2021

Branislav Cvik, Ľubomír Vančo
Banskobystrický pivovar, a.s.

Banskobystrický pivovar je výrobcom výnimočného slovenského piva Urpiner, vyznačujúceho sa originálnou a nezameniteľnou chuťou. Tieto parametre sa dosiahli použitím tradičných receptúr varenia bez urýchľovacích procesov a chemických úprav, použitím klasickej technológie výroby, kde pivo prirodzene zreje 4 až 6 týždňov. Urpiner sa vyrába z najkvalitnejších slovenských surovín – horskej vody z okolitých vrchov, z najlepších sladov z južného Slovenska a z chmeľu najvyššej kvality. Pivo Urpiner je a chce byť iné.

EY Podnikateľ roka 2021: ocenení a finalisti.

Finalistami súťaže EY Podnikateľ roka 2021 sa okrem víťaza stali:

• Heneken, s.r.o. – Michal Hudoba
• HMH, s.r.o. – Tomáš Horváth
• Kondela s.r.o. – Aneta Kondelová, Miloš Kondela
• Swida Innovative s.r.o. – Viktor Sučka
• TEKMAR SLOVENSKO, s.r.o. – Jozef Nitray

Titul EY Technologický podnikateľ roka 2021 získal Tomáš Horváth, zakladateľ spoločnosti HMH, s.r.o.

Titul EY Začínajúci podnikateľ roka 2021, určený pre podnikateľov, ktorých firmy fungujú na trhu minimálne dva a nie viac ako päť rokov, si prevzali Ivan Zelíska, Filip Fraňo a Maroš Černý za spoločnosť Rossum Integration, s.r.o.

Titul EY Technologický podnikateľ roka 2021 získal Tomáš Horváth, zakladateľ spoločnosti HMH, s.r.o.

Partneri súťaže EY Podnikateľ roka 2021

Exkluzívnym partnerom súťaže je Slovenská sporiteľňa, generálnymi partnermi sú spoločnosti: Corwin a SAP Slovensko. Partnerom súťaže je spoločnosť. Automobilovým partnerom súťaže je BMW a imidž partnerom Marco Mirelli. Mediálnymi partnermi sú denník Hospodárske noviny, SME, týždenník TREND, mesačník Forbes, Rozhlas a televízia Slovenska a Rádio Slovensko, televízia TA3 a portál startitup.sk.

O súťaži EY Podnikateľ roka

EY Podnikateľ roka je najprestížnejšia svetová súťaž podnikateľov, ktorá vzdáva hold výnimočným osobnostiam. Jej cieľom je ukázať verejnosti vynikajúce osobné príklady na poli podnikania, ktoré môžu byť vzorom pre mladých, začínajúcich podnikateľov. Súťaž EY Podnikateľ roka je koncipovaná ako medzinárodná, preto sú kritériá, podľa ktorých sa posudzujú jednotliví účastníci, v každej krajine porovnateľné. V súčasnosti sa ako jediná svetovo uznávaná súťaž svojho druhu pravidelne vyhlasuje v 60 krajinách na šiestich kontinentoch. Podrobnejšie informácie nájdete na www.eypodnikatelroka.sk

Titul EY Začínajúci podnikateľ roka 2021 si prevzali Ivan Zelíska, Filip Fraňo a Maroš Černý za spoločnosť Rossum Integration, s.r.o.

(Zdroj: Tlačová správa EY)