Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prichádza pohlcujúca AR náhlavná súprava Magic Leap 2 pre podniky

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po rokoch upútaviek spoločnosť Magic Leap v roku 2018 konečne sprístupnila svoju náhlavnú súpravu rozšírenej reality niekoľkým vybraným zákazníkom. O tri roky neskôr bola oznámená druhá generácia a teraz sa AR okuliare Magic Leap 2 dostanú už čoskoro do predaja.

Základnou myšlienkou náhlavných súprav, ako je Magic Leap 2, je prekrývanie počítačom vytvorenej grafiky na scény reálneho sveta pred používateľom. Náhlavná súprava je pritom pripojená káblom k malej prenosnej počítačovej jednotke a interakcie v zmiešanej realite sa ovládajú pomocou ručného diaľkového ovládača.

AR okuliare Magic Leap 2.

Zariadenie Magic Leap 2 vyzerá ako robustné okuliare alebo steampunkové okuliare. Používateľom poskytne 70-stupňové zorné pole, generuje rozšírený obsah s rozlíšením až 2,5 milióna pixelov (1 440 x 1 760) na oko pri obnovovacej frekvencii 120 Hz, ponúka jas až 2 000 nitov a údajne je prvým takýmto zariadením na trhu s funkciou dynamického stmievania, čo umožňuje zlepšiť kvalitu obrazu v jasne osvetlených prostrediach.

AR okuliare Magic Leap 2.

Súbor vstavaných snímačov pozostáva z 12-megapixelovej RGB kamery s automatickým zaostrovaním, ktorá dokáže zaznamenávať video v rozlíšení 4K UHD pri 30 snímkach za sekundu alebo Full HD pri 60 snímkach za sekundu, hĺbkovej kamery, troch „kamier so širším zorným poľom“, snímača okolitého svetla a štyroch kamier na sledovanie očí používateľa. Okrem toho sú tu aj štyri inerciálne meracie jednotky, spolu s akcelerometrami, gyroskopmi, magnetometrami a výškomermi.

AR okuliare Magic Leap 2.

Výpočtový modul je vybavený štvorjadrovým procesorom AMD so 14-jadrovým procesorom CVIP (Computer Vision and Image Processing) a taktom až 3,92 GHz, ako aj grafikou AMD GFX10.2 a 256 GB vstavaného úložiska. Výdrž batérie na jedno nabitie sa v prípade tejto zostavy odhaduje na približne 3,5 hodiny nepretržitej prevádzky alebo 7 hodín v pohotovostnom režime.

Základná verzia AR okuliarov Magic Leap 2 má štartovaciu cenu 3 299 dolárov a je určená pre vývojárov a profesionálov, nie pre spotrebiteľov. Variant Developer Pro je určený na vývoj a testovanie aplikácií a zvyšuje počiatočnú cenu na 4 099 dolárov, pričom vývojári majú prístup k nástrojom, vzorovým projektom, funkciám podnikovej úrovne a každý mesiac sa môžu skôr pozrieť na nadchádzajúce verzie.

AR okuliare Magic Leap 2.

Základný model aj verzia Developer Pro nie sú určené na používanie v „plnohodnotných komerčných nasadeniach a produkčných prostrediach“. Tí, ktorí chcú takéto veci robiť, si budú musieť vybrať verziu Enterprise, ktorej cena sa začína na 4 999 dolároch. Všetky tri edície Magic Leap 2 budú dostupné od 30. septembra.