Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

4K webová kamera s otočným závesom udrží používateľov v zábere

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Insta360 uviedla novú 4K webovú kameru s umelou inteligenciou s názvom Link, ktorá bola navrhnutá pre hybridných pracovníkov alebo tvorcov streamovaného obsahu, čiže najmä pre tých, ktorí majú problém zostať na jednom mieste počas videohovorov.

Zariadenie Link je vybavené vstavaným klipom, ktorý ho upevňuje na hornú časť monitora počítača alebo displeja notebooku, no možno ho voliteľne vybaviť aj súpravou statívu pre väčšiu voľnosť pri umiestňovaní v priestore.

Webová kamera je postavená okolo 1 / 2 palcového obrazového snímača so svetelnosťou F1,8, ktorý umožňuje nakrúcať videá v rozlíšení 4K pri rýchlosti až 30 snímok za sekundu alebo v rozlíšení 1080p / 720p pri rýchlosti až 60 snímok za sekundu. Režim HDR je však podporovaný len do rozlíšenia Full HD alebo 720p pri znížených snímkových frekvenciách 24 / 25 / 30 snímok za sekundu..

4K webová kamera Insta360 Link.

Tento relatívne veľký snímač v kombinácii s citlivosťou ISO v rozsahu od 100 do 3 200 by mal pomôcť s jasnosťou pri slabšom osvetlení. Webová kamera Link udržuje objekty ostré vďaka rýchlemu automatickému zaostrovaniu s fázovou detekciou od 10 centimetrov do nekonečna. Rýchlosť uzávierky sa pohybuje od 1 / 8 000 do 1 / 30 s a nastavenia, ako je jas, expozícia a vyváženie bielej, si môže používateľ upraviť prostredníctvom sprievodného ovládacieho softvéru.

4K webová kamera Insta360 Link.

Webová kamera Link pritom využíva 3-osový otočný záves a sledovanie objektu pomocou algoritmov umelej inteligencie, aby zabezpečila, že používateľ zostane v zábere v plnom rozlíšení. Pre tých, ktorí radi naplno využívajú dostupný priestor, je k dispozícii aj až 4-násobný automatický digitálny zoom. Systém dokonca dokáže reagovať na jednoduché gestá rúk na bezdotykovú aktiváciu sledovania s umelou inteligenciou, priblíženia a ďalších režimov kamery.

4K webová kamera Insta360 Link.

Otočný záves umožňuje aj niekoľko užitočných režimov, vrátane jedného, ktorý vysiela nezmenšený obraz 9 : 16 vhodný pre mobilné zariadenia, a ďalšieho, ktorý dokáže priblížiť a vyrovnať určený priestor na stole, aby divákom ponúkol jasný pohľad.

Čistý zvuk je dôležitý pre videohovory so vzdialeným tímom alebo divákmi, a preto Insta360 Link obsahuje dva mikrofóny s potlačením šumu, automatickým zosilnením a funkciou potláčania ozveny, ktoré pomáhajú umiestniť hlas používateľa do centra pozornosti.

4K webová kamera Insta360 Link.

4K webová kamera Insta360 Link má rozmery 69 x 41 x 45 milimetrov a váži 106 gramov. Je plne kompatibilná so službami Zoom, Microsoft Teams, Skype a Google Meet na počítačoch so systémom Windows alebo macOS a dá sa zakúpiť samostatne za 299,99 USD alebo s mini statívom za cenu 328,99 USD.