Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové 4K laserové projektory Epson sľubujú najlepší jas vo svojej triede

Nové 4K laserové projektory Epson sľubujú najlepší jas vo svojej triede
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 2. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Epson predstavila tri nové laserové projektory modelového radu PowerLite L, ktoré sú zamerané na biznis. Každý z nich pritom disponuje technológiou 4K Enhancement pre „viditeľne plynulejšie a ostrejšie zobrazenie“.

Nové laserové projektory Epson PowerLite L775U, L770U a L570U, ktoré sú určené na nasadenie v zasadacích miestnostiach, priestoroch na organizovanie podujatí, učebniach a prednáškových sálach, majú veľkú časť rovnakej sady funkcií.

Všetky tri modely sú postavené na laserovej technológii 3LCD spoločnosti Epson s laserovým diódovým zdrojom svetla a trojčipovým projekčným systémom LCD a údajne poskytujú až 20 000 hodín „prakticky bezúdržbového“ bežného používania svetelného zdroja a vzduchového filtra, ktoré by sa mohlo predĺžiť ich životnosť až na 30 000 hodín.

Zdroj: Epson

Projektory sa môžu pochváliť rozlíšením WUXGA (1 920 x 1 200 pixelov) so zahrnutou technológiou posunu pixelov 4K Enhancement, ktorá zvyšuje počet pixelov na 4,6 milióna. Dokážu pritom premietať obraz s uhlopriečkou až 500 palcov (12,7metra) v pomere strán 16 : 6, 16 : 9, 16 : 10 alebo 21 : 9.

Pripojenie zaistia vstupy HDBaseT a HDMI, plus výstup HDMI, Ethernet LAN a voliteľná bezdrôtová sieť s pridaním adaptéra. Široký posun objektívu, 1,6-násobný optický zoom, nástroje na prelínanie hrán a korekciu lichobežníkového skreslenia uľahčujú inštaláciu, zatiaľ čo vstavaný prehrávač médií a aplikácia na tvorbu obsahu umožňujú „bezproblémovú správu obsahu“.

Zdroj: Epson

Ku každej jednotke možno pridať voliteľnú kameru PixAlign, ktorá pomáha pri inštalácii viacerých projektorov bez potreby externého počítača. Každý z projektorov je navyše vybavený jedným 10 W reproduktorom.

Modely L775U a L770U sa môžu pochváliť jasom až 7 000 lúmenov farebnej / bielej farby, pričom jediným rozdielom je farba krytu. Čierna v prípade prvého modelu a biela v prípade druhého modelu. Projektor L570U dosahuje tiež vysoký jas 5 200 lúmenov. Režimy jasu je možné prispôsobiť na dosiahnutie optimálneho výkonu alebo maximálnej životnosti svetelného zdroja.

Nové projektory by sa mali dostať do predaja od marca. Ceny zatiaľ neboli zverejnené.

Zdroj: Epson