Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

RayBit SC1: Multikamerové televízne štúdio prostredníctvom smartfónu

RayBit SC1: Multikamerové televízne štúdio prostredníctvom smartfónu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 4. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Videá vysielané naživo vždy vyzerajú lepšie, keď obsahujú viacero uhlov kamery, no väčšina ľudí nemá finančné prostriedky ani odborné znalosti na to, aby si vo svojom dome zriadili mini televízne štúdio s viacerými kamerami. Systém RayBit SC1 je navrhnutý tak, aby to zmenil.

Toto nastavenie zahŕňa až päť videokamier, ktoré nakrúcajú v rozlíšení 2,5K pri rýchlosti 30 snímok za sekudnu. Kamery sú všetky bezdrôtovo pripojené k aplikácii pre operačné systémy iOS a Android na smartfóne používateľa. Systém funguje aj s notebookmi s operačnými systémami Windows, Mac alebo Chrome.

Multikamerový systém RayBit SC1.

Používatelia môžu pomocou aplikácie prepínať medzi kamerami počas živého vysielania na maximálne tri platformy súčasne. Medzi kompatibilné platformy patria YouTube, Vimeo, Facebook Live, TikTok a Twitch.

Každá kamera obsahuje integrované mikrofónové pole, ktoré údajne dokáže zachytiť hlasy v okruhu 8 metrov. To znamená, že používatelia môžu tiež namontovať prijímač bezdrôtového mikrofónu tretej strany na koľajnicu na vrchu kamery a zapojiť tento prijímač do vstupu na zadnej strane. Koľajnica môže byť dodatočne použitá na montáž periférnych zariadení, ako sú svetlá a iné príslušenstvo.

Multikamerový systém RayBit SC1.

Spoločnosť RayBit tvrdí, že kamery majú šesťhodinovú výdrž batérie, hoci každá z nich môže byť zapojená aj do elektrickej zásuvky. Môžu navyše nakrúcať video na mieste a zaznamenávať ho na voliteľnú pamäťovú kartu TransFlash. Je potrebné poznamenať, že keďže kamery nemajú hľadáčiky, používatelia si budú musieť prezerať svoje zábery pomocou aplikácie alebo miniatúrneho monitora namontovaného na kamere.

Multikamerový systém RayBit SC1 sa dá získať prostredníctvom podpory už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter. K dispozícii je nastavenie s jednou kamerou od 130 USD, až po 420 USD za súpravu so štyrmi kamerami. Plánované maloobchodné ceny sa pohybujú od 210 do 699 USD. Dodávka by sa mala rozbehnúť v júni 2023.

Multikamerový systém RayBit SC1.