Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Budeme si už čoskoro skúšať oblečenie vo virtuálnej šatni?

Budeme si už čoskoro skúšať oblečenie vo virtuálnej šatni?
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 6. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Každá predajňa sa snaží nejakým spôsobom upútať pozornosť a zaujať svojich návštevníkov a oživením v tejto oblasti by sa mohla stať nová technológia OLED transparentných a reflexných displejov od spoločnosti Samsung. Tá toto zaujímavé riešenie predstavila na výstave Retail Asia Expo 2015 v Hong Kongu.

Reflexné a transparentné LCD displeje a panely sú už nejaký ten rok na svete, ale rovnako ako u bežných televízorov ide pokrok vpred. Prvé komerčné reflexné a transparentné OLED displeje sľubujú vynikajúci výkon a obraz oproti LCD technológii.

Predstavený zrkadlový OLED panel má podľa tvrdenia spoločnosti zvýšenú úroveň odrazu obrazu viac ako 75 percent a prekonáva tak terajšie LCD zrkadlové displeje prinajmenšom o percent. Jeho farebný rozsah je pritom viac ako 100 percent NTSC, pričom jeho kontrastný pomer je 100.000 : 1. Rýchlosť odozvy je udávaná pod 1ms a navyše OLED displej nevyžaduje okolité podsvietenie ako je tomu v prípade LCD.

Podobné výhody ponúka aj transparentný OLED displej. Farebný rozsah je 100 percent z NTSC a úroveň priepustnosti je 45 percent. Čo sa týka úrovní priehľadnosti, tak tá je až 40 percent oproti 15 percentnej u staršieho LCD displeja. OLED panely tiež vynikajú svojimi širokými pozorovacími uhlami.

obchod, predajňa, oblečenie, šaty, virtuálna šatňa, OLED, LCD, Samsung, NTSC, RealSense, obrazovka, displej, panel, transparentný displej, zkradlový displej, služby, technológie, novinky

Samsung integroval do svojich displejov 3D technológiu snímania priestoru RealSense od Intelu. Pri zrkadlovej variante displeju dokáže predná kamera sledovať pohyb prstov a rúk používateľa, zatiaľ čo zadná kamera môže merať rozmery miestnosti a objektov. Tretia kamera umožňuje nastaviť pozadie displeja podľa vyfotenej fotografie.

Kombináciou týchto kamier sa vytvorí virtuálna šatňa, v ktorej si používateľ môže vyskúšať oblečenie, topánky, šperky a podobne, pričom priamo na obrazovke uvidí, ako bude skúšaná vec na ňom vyzerať.

Transparentný displej využíva túto technológiu pre hlasové alebo gestikulačné ovládanie 3D otočných pozorovacích systémov v miestach, akými sú autosalóny. Tieto displeje by tiež mohli slúžiť pre zobrazovanie informácií pre verejnosť, dopravné informácie a svoje uplatnenie si môžu nájsť v hoteloch a u maloobchodníkov.

obchod, predajňa, oblečenie, šaty, virtuálna šatňa, OLED, LCD, Samsung, NTSC, RealSense, obrazovka, displej, panel, transparentný displej, zkradlový displej, služby, technológie, novinky