Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Online ekonomický softvér Profit365 s intuitívnym ovládaním a rýchlym prístupom k dátam

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Určite sa vie každý rýchlejšie a ľahšie rozhodnúť, čo si môže dovoliť kúpiť, ak pozná svoju okamžitú finančnú situáciu. Tak ako v bežnom živote, platí to aj pre firmy. Veď manažéri často pri dôležitých rozhodnutiach naháňajú účtovné oddelenia, aby im dali relevantné finančné informácie. Aj preto sa do pozornosti dostávajú softvérové nástroje, nielen pre účtovníkov, ktoré prinášajú okamžitý prehľad o hospodárení vo firme. K takýmto nástrojom patrí aj online softvér Profit365 z dielne slovenských vývojárov.

V poslednej dobe sa do pozornosti firiem dostávajú čoraz viac cloudové softvérové riešenia, čiže programy prístupné cez internet. Okrem známych vzdialených dátových úložísk alebo bezpečnostných softvérov sa začínajú presadzovať už aj online účtovné softvéry. Ich výhodou je najmä okamžitý prístup k aktuálnej hospodárskej situácii kedykoľvek a z akéhokoľvek miesta.

„Online systémy môžu zabezpečovať aj poskytovanie určitých notifikácií, povedzme pre manažment. Nejakých kritických hodnôt, napríklad či sa spoločnosť nestala platiteľom DPH, či spoločnosť nespadá do krízy. A na základe práve týchto notifikácií môžu majitelia zabezpečiť plnenie si povinností, ktoré im ukladá zákon,“ vysvetľuje pán Peter Hennel, Deloitte Tax.

Online účtovné softvéry prinášajú výhody nielen firme, ale aj spolupracujúcim osobám, ako sú audítori či daňoví poradcovia. Tí tak môžu získať rýchly prístup k potrebným záznamom, napríklad pre vypracovanie analýz, reportov či daňových priznaní, bez toho, aby museli kontaktovať svojho klienta.

„Je úplne jednoduché, aby som sa pripojila na túto online verziu účtovníctva, kde si stiahnem všetky dokumenty alebo si skontrolujem zaslané dáta. V tomto prípade sa ušetrí už buď čas cestovaním alebo ten čas, ktorý účtovníčka mi musí dáta zasielať. Prípadne písaním mailu, ktoré dáta mi ešte chýbajú,“ hovorí pani Alica Orda Oravcová, Slovenská komora daňových poradcov.

Jedným z mála takýchto cloudových ekonomických systémov v našom regióne je Profit365, ktorý vznikol v dielni šikovných slovenských vývojárov. Ide o plnohodnotný účtovný systém pre malé a stredné firmy, ktorý v sebe zahŕňa evidenciu, ako je jednoduché a podvojné účtovníctvo. ale aj daňovú evidenciu. Systém pritom disponuje všetkými modulmi, na ktoré sú účtovníci zvyknutí z offline programov.

„Či modul Fakturácia, Sklady, DPH modul. Čo je veľkou výhodou, máme modul Kancelária, v ktorej zahŕňa napríklad dátové úložisko, ktoré funguje tak, že ku každej účtovnej položke je možné pripojiť konkrétny doklad, zmluvu, faktúru, objednávku a tak ďalej. Náš systém dokáže spracovávať daňové priznania pre právnické osoby, fyzické osoby,“ softvér popisuje pán Juraj Lichner, CEO, Profit365.eu.

Online ekonomický softvér Profit365 s intuitívnym ovládaním a rýchlym prístupom k dátam

Profit365 disponuje aj modulmi majetkovými či finančnými, ako je banka a pokladňa. Pri pokladni je dostupný aj modul POS pre plnohodnotné prepojenie s fiškálnymi tlačiarňami. K celému systému používateľ pristupuje jednoducho, cez webový prehliadač, na akomkoľvek počítači, notebooku, tablete či smartfóne. Pre mobilné zariadenia pritom výrobca plánuje v krátkom čase uvoľniť aj zjednodušenú natívnu aplikáciu pre iOS a Android.

„Takže základné manažérske dáta a dáta týkajúce sa napríklad hlavnej účtovnej knihy, účtovného denníka, saldo konta, register faktúr došlých, vyšlých. A také čo sa naozaj dennodenne používajú, tak manažéri budú mať k dispozícii touto cestou.“

Online softvér Profit 365 je pritom navrhnutý ergonomicky, vďaka čomu je jednoduchý na ovládanie. Rýchlo by do neho teda mali preniknúť aj účtovníci, ktorí dlhé roky pracovali v rôznych offline softvéroch.

„Keďže my máme svoju vlastnú účtovnú spoločnosť taktiež, ktorá vlastne súčasne pri vývoji pôsobí ako tester. Tak dievčatá od 23 do 60 rokov v tom pracujú úplne bežne a bez akýchkoľvek problémov.“

Vďaka cloudovému prístupu sa používatelia nemusia trápiť s inštaláciou aktualizácií s legislatívnymi zmenami. Program to robí automaticky. No v prvom rade mu cloud prináša jednu z hlavných výhod.

„Zdieľanie dát medzi jednotlivými pracovníkmi danej spoločnosti, či sú v Košiciach, Žiline, Bratislave alebo kdekoľvek inde. Napríklad typické pri skladoch.“

Keďže teda dokáže v online účtovníctve firmy pracovať naraz viac ľudí, ak napríklad ochorie účtovníčka, v jej práci pokračuje iná. A rovnako majú takto okamžitý prístup ku skladovým zásobám aj obchodní zástupcovia v teréne. Profit365 je zároveň vďaka rozhraniu API pripojiteľný k e-shopom, z ktorých dokáže preberať dáta, viesť daňovú evidenciu, fakturačný a skladový systém.

Všetky údaje sú samozrejme pre firmu citlivé a keďže v digitálnom svete neustále striehnu kybernetickí zločinci, vývojári sa museli postarať o poriadne zabezpečenie svojho systému.

„Je to veľmi podobne chránené ako internet banking. Je to cez tie isté certifikáty, cez HTTPS, firewally,“ dopĺňa pán Juraj Lichner, CEO, Profit365.eu.

Cloudový ekonomický systém Profit365 je teda moderným softvérovým riešením, ktoré môže firmám ušetriť čas spojený s účtovníctvom, no najmä im poskytne konkurenčnú výhodu rýchleho rozhodovania o ďalších krokoch, na základe presných informácií o hospodárení. A ako dobre vieme, rýchlosť a čas hrá v biznise naozaj veľkú roľu.