Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tlačiareň Canon Océ Colorado 1650 vám pridá optimálnu flexibilitu

Tlačiareň Canon Océ Colorado 1650 vám pridá optimálnu flexibilitu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Canon uvádza novú tlačiareň Océ Colorado 1650, ktorá rozširuje modelový rad veľkoformátových zariadení pre tlač z role na rolu využívajúcich technológiu UVgel. Tlačiareň Océ Colorado 1650 zavádza nové flexibilné atramenty a technológiu Océ FLXfinish, ktoré napĺňajú potreby firiem na väčšiu univerzálnosť médií.

Nová 64-palcová produkčná tlačiareň vychádza z prelomovej produktivity, kvality výtlačkov a univerzálnosti médií, ktorou sa pýšili tlačiarne Océ Colorado 1640 a zaručuje poskytovateľom tlačových služieb optimálnu výkonnosť produkciou veľkých objemov v rôznych aplikáciách, ako sú samolepiace vinyly, tapety, plátna, soft signage dekorácie a grafika osvetľovaná spredu alebo zozadu, ktoré vyžadujú vysokú flexibilitu pre rámovanie a montáž.

Tlačiarne Océ Colorado 1650 využívajú novú verziu atramentov Canon UVgel, ktorá je navrhnutá pre maximálnu univerzálnosť s využitím zvýšenej "rozťažnosti" každej vytvrdenej kvapôčky atramentu. Výstupy z tlačiarne možno ohýbať a skladať pre aplikácie soft signage dekorácií bez toho, aby hrozilo nebezpečenstvo popraskania tlače.

Tlačiarne Océ Colorado 1650 využívajú aj Océ FLXfinish, nový prístup k vytvrdzovaniu žiarením LED diód, ktorý používateľom umožňuje zvoliť si medzi matnou alebo lesklou tlačou pri každej jednotlivej tlačovej úlohe, aby sa dosiahlo rôznych estetických povrchových úprav bez nutnosti meniť atramenty alebo médiá. Lesklá povrchová úprava zaručuje vizuálnu pôsobivosť aplikácií, ako sú bannery alebo plagáty, matný vzhľad je obzvlášť atraktívny pri vnútorných aplikáciách vysokej kvality osvetľovaných umelým osvetlením, ako sú tapety alebo materiály pre reklamné stojany špičkovej kvality.

Technológia Océ FLXfinish tiež umožňuje tlačiť na pórovité médiá, ako sú nehladené papiere, aj na mäkké textilné materiály pre maloobchodné dekorácie a vo vypínacích rámoch, pretože zaručuje, že každá kvapôčka atramentu bude "fixovaná" okamžite po vystrieknutia, čo zabráni absorpcii do substrátu.

Modelový rad tlačiarní Colorado sa vyznačuje presným polohovaním, čo zabezpečuje prakticky dokonalú registráciu pri obojstrannej tlači, a tiež tlač na vonkajší povrch pri médiách navíjaných tlačovou stranou dovnútra, čo ešte viac posilňuje produktivitu a univerzálnosť.

64-palcová produkčná tlačiareň Canon Océ Colorado 1650.

Michele Tuscan, viceprezident spoločnosti Canon EMEA pre veľkoformátovú tlač, vysvetľuje: „Keď sme v roku 2017 uvádzali na veľtrhu FESPA tlačiareň Océ Colorado 1640, boli sme presvedčení, že naša technológia Canon UVgel vytvorí platformu pre rozsiahlu rodinu zariadení, ktorá bola navrhnutá tak, aby zákazníkom poskytovala optimálne spojenie vysokej produktivity, širokého farebného gamutu, veľkého rozsahu aplikácií a nízkych nákladov na vlastníctvo. Kladné ohlasy od zákazníkov a obchodných partnerov nás viedli k tomu, aby sme v uplynulých dvoch rokoch smerovali úsilie výskumného a vývojového oddelenia na vytvorenie ďalšej 64-palcovej tlačiarne, ktorá by maximalizovala veľmi obľúbené produkčné vlastnosti technológie gélového atramentu, a pritom zlepšovala použiteľnosť pre médiá a aplikácie, ako sú samolepiace vinyly, ktoré tvoria stále rastúci podiel výstupov.“

Tuscan potom dodáva: „To, že teraz môžeme ponúknuť tiež doplnkovú voľbu matných alebo lesklých výtlačkov stlačením jediného tlačidla, je veľmi povzbudivý vývoj pre producentov grafiky, pretože im to sprístupní nové obchodné príležitosti v tlači reklamných stojanov a dekorácií špičkovej kvality, bez nutnosti meniť média alebo atramenty.“

Tlačiareň Océ Colorado 1650 bola testovaná niekoľkými zákazníkmi v oblasti EMEA, ktorí už používajú technológiu Canon UVgel a ktorí zdieľajú vynikajúce výsledky v širokej škále aplikácií, vrátane tlače tapiet, nápisov a reklamnej grafiky.

Canon na výstave FESPA Global Print Expo 2019

 

Spoločnosť Canon predvádza nové riešenie tento týždeň na výstave FESPA Global Print Expo 2019 v Mníchove (Nemecko) – stánok B5-E30 – pri produkcii reálnych aplikácií, ako sú tapety a samolepiace vinyly. Na výstave bude taktiež model Océ Colorado 1640, ktorý produkuje reklamné materiály pre predajné miesta, ako sú plagáty s automatickým vyrezávaním in-line s využitím technológie spoločnosti Fotoba, ktorý je partnerom spoločnosti Canon v oblasti dokončovania.

Tlačiareň Océ Colorado 1640 je odporúčanou voľbou poskytovateľom tlačových služieb, ktorých výstupom dominujú plagáty, podlahová grafika a maloobchodné dekorácie alebo potlače automobilov, ktoré vyžadujú najrobustnejšiu výkonnosť. Zákazníci budú ťažiť zo skrátenia doby pred následným spracovaním, pretože výtlačky produkované technológiou Canon UVgel sú okamžite zaschnuté a pretože rozšírený výber médií umožňuje produkovať neobyčajne pôsobivé vnútorné aplikácie vysokej kvality s využitím ofsetového papiera Machine Coated Offset. Originálne atramenty ponúkajú vysokú trvanlivosť s vynikajúcou vlastnou odolnosťou voči poškriabaniu, oderu, vyblednutiu, a tiež voči chemikáliám a rozpúšťadlám, bez nutnosti doplnkového laminovania.

Tlačiarne Océ Colorado 1640 sú v súčasnosti inštalované na viac ako 800 miestach po celom svete, z toho 500 v oblasti EMEA, a viac ako 25 zákazníkov využíva hneď niekoľko takýchto tlačiarní. Z dát v databáze zákazníkov vyplýva, že každý tlačový stroj Colorado potlačí v priemere viac ako 14600 m2 ročne, 12% strojov produkuje viac ako 25000 m2. To zvýrazňuje vynikajúcu produktivitu, ktoré tieto tlačiarne dosahujú, najmä vďaka kombinácii výnimočnej rýchlosti tlače, automatizovanej údržby trysiek a jednoduchého zavádzania médií.

(Zdroj: Tlačová správa Canon)