Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robotický kuchár od Picnic upečie až 300 pízz za hodinu

Robotický kuchár od Picnic upečie až 300 pízz za hodinu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vďaka spoločnosti Picnic si návštevníci výstavy Consumer Electronics Show (CES) budú môcť pochutiť na pizze vyrobenej modulárnym robotickým systémom. Ten je navrhnutý tak, aby zvládol požiadavky aj tých najvyťaženejších kuchýň, pričom dokáže vyrobiť až 300 pízz za hodinu.

Modulárny robotický systém bol pôvodne vyvinutý pre veľkoobjemovú výrobu pizze. Voľne stojaci systém nezaberá veľa miesta a pre prispôsobenie svojho nastavenia a úloh využíva technológiu hĺbkového učenia. Podľa spoločnosti Picnic je automatizovaný systém konfigurovateľný pre rôzne procesy prípravy jedál v reštaurácii. Počnúc pizzou je schopný pripraviť širokú škálu jedál, vrátane sendvičov, šalátov, buchiet, miešaných misiek a ďalších.

Modulárny robotický systém Picnic.

Čo sa týka pizze dokáže robotický kuchár, s pomocou len jedného ľudského pracovníka, pripraviť až 300 pízz s priemerom 30 cm za hodinu alebo 180 pízz s priemerom 45 cm za hodinu. Vďaka vysokému výkonu môže ľahko uspokojiť dopyt v rušných reštauráciách a prostredníctvom hĺbkového učenia a počítačového videnia zaistí výstup podľa presných štandardov konkrétnej reštaurácie. Tým môže prispieť k zníženiu plytvania potravín a veľkoobjemová výroba sa môže pozitívne odraziť aj na udržaní a celkovej spokojnosti zákazníkov.

Modulárny robotický systém Picnic.

S modelom RaaS (Robotics-as-a-Services) sa dá celý automatizovaný systém získať bez kapitálových investícií. Spoločnosť Picnic zabezpečí dodávku, inštaláciu a údržbu len na základe predplatného. Okrem toho spoločnosť poskytne po celú dobu predplatného aj ďalšie služby, vrátane cloudovej analýzy, nepretržitého monitorovania výkonu a nepretržitej aktualizácie softvéru a hardvéru.

Robotický kuchár z dielne spoločnosti Picnic si popri kŕmení hladných návštevníkov veľtrhu CES 2020 môže nájsť uplatnenie v malých obchodoch, veľkých reťazcoch, vo veľkých kuchyniach a reštauráciách.

Modulárny robotický systém Picnic.