Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Yoonit: Kompaktný, ľahký a obratný nákladný bicykel

Yoonit: Kompaktný, ľahký a obratný nákladný bicykel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nákladné bicykle sú určite užitočné na prepravu rôznych ťažkých veci po okolí, no môžu byť pomerne dlhé a nemotorné. To však nie je prípad nového nákladného bicykla s názvom Yoonit, ktorý dokáže prepravovať rôzne bremená, pričom nie je dlhší ako bežný bicykel.

Nákladný bicykel Yoonit meria na dĺžku 177,5 centimetra a jeho základný model váži menej ako 20 kilogramov. K dispozícii je tiež verzia s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov, no tá už váži 26 kilogramov. V obidvoch prípadoch majú kombinovanú nosnosť jazdca a nákladu do 175 kilogramov. Krátka dĺžka bola dosiahnutá vybavením bicykla relatívne malými kolesami, s priemerom 16 palcov vpredu a 18 palcov vzadu. Tieto kolesá majú hliníkové ráfiky so zdvojenými stenami a sú na nich pneumatiky Schwalbe Big Apple.

Kompaktný nákladný bicykel Yoonit.

Používatelia môžu pomocou rýchloupínacej páky prehadzovať medzi tromi nákladnými plošinami. Patrí medzi ne nosič Smart, ktorý prenáša náklad so zabudovanými bočnými koľajnicami, potom je to nosič Job, ktorý je vhodný na prepravu širších predmetov a nakoniec je to nosič Family, ktorý obsahuje detskú sedačku s päťbodovým bezpečnostným pásom.

Medzi ďalšie funkcie oboch verzií nákladného bicykla Yoonit patrí napríklad pohon Gates Carbon Drive, vnútorná prevodovka s nábojom Shimano, hydraulické kotúčové brzdy Magura a predné a zadné svetlá Busch & Müller. Elektrický model e.Yoonit navyše obsahuje motor, ktorý je poháňaný batériou Shimano STEPS 504-Wh / 36 voltov namontovanou na ráme. O maximálnom dojazde na jedno nabitie nepadla žiadna informácia.

Kompaktný nákladný bicykel Yoonit.

Nový nákladný bicykel Yoonit je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá jeho základný model získať za 2 295 EUR. Model e.Yoonit s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov je ponúkaný za 3 795 EUR. Na výber je zo štyroch farieb rámu. Dodávka je naplánovaná na máj 2021.

Kompaktný nákladný bicykel Yoonit.