Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Razer mení hru a vydáva svoj prvý pracovný notebook

Razer mení hru a vydáva svoj prvý pracovný notebook
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Herná hardvérová značka Razer v apríli odhalila nový model Blade Stealth 13, ktorý označila za najvýkonnejší herný ultrabook na svete. No so svojim najnovším 13-palcovým notebookom vystúpila spoločnosť po prvýkrát mimo hernú scénu a zacielila svoju pozornosť aj na mobilnú prácu.

Nový pracovný notebook Razer Book 13 si prináša dve možnosti konfigurácie 13,4-palcového matného displeja s obnovovacou frekvenciou 60 Hz, ktoré môžu mať rozlíšenie Full HD (s variáciami s dotykovou a nedotykovou obrazovkou) alebo vysoké 4K UHD rozlíšenie s dotykovou obrazovkou. Nech už sa používateľ rozhodne pre akýkoľvek model, displej bude mať pomer strán 16 : 10, podporu 100 percent farebnej škály sRGB a „najtenšie rámy okolo 13,4-palcového displeja na svete“.

Pracovný notebook Razer Book 13.

Spoločnosť Razer poukazuje na to, že dva modely s dotykovou obrazovkou sú vybavené odolným sklom Gorilla Glass 6 a sú overené platformou Intel Evo. Sú teda vybavené technológiou pre okamžité prebudenie z režimu spánku a umožňujú rýchle obnovenie práce za menej ako sekundu, konzistentnú odozvu batérie s výdržou nie menej ako 9 hodín na jedno nabitie v reálnych podmienkach s Full HD displejmi, a 4 alebo viac hodín výdrže batérie už po 30-minútovom nabití.

Pracovné notebooky Razer získali 11. generáciu procesora Intel Core i7-1165G7 s maximálnou taktovacou frekvenciou 4,7 GHz v režime Turbo Boost. Spoločnosť Razer napojila procesor na systém chladenia s parnou komorou, aby ho udržala v nízkych prevádzkových teplotách a minimalizovala hlučnosť. Integrovaná grafika Iris XE poslúži na vizuálne spracovanie, pričom notebook môže mať osadených až 16 GB operačnej pamäte RAM. Možnosti kapacity vnútorného SSD úložiska sú 256 a 512 GB.

Pracovný notebook Razer Book 13.

Vývojári zo spoločnosti Razer si úplne neodpustili poukázať na svoje herné dedičstvo, takže klávesnica disponuje RGB podsvietením Chroma, ktoré sa dajú prispôsobiť tak, aby zvýrazňovalo klávesové skratky alebo len zvýraznilo nejaký osobný vkus. Notebook disponuje reproduktormi s podporou priestorového zvuku THX. Pohlcujúce ozvučenie THX sa dá zažiť aj prostredníctvom 3,5 mm konektora pre slúchadlá. Konektivitu zabezpečia dva porty Thunderbolt 4, jeden port USB 3.1, plnohodnotný port HDMI 2.0, slot pre kartu microSD a bezdrôtové technológie Bluetooth 5.1 a Wi-Fi 6. No a nakoniec nechýba ani HD webová kamera so štyrmi mikrofónmi.

Všetky konfigurácie notebookov majú rozmery 296,6 x 198,5 x 15,15 milimetrov, no líšia sa svojou váhou, ktorá sa pohybuje od 1,34 do 1,4 kilogramu. Nový pracovný notebook Razer Book 13 sa začne predávať tento mesiac za cenu od 1 199,99 dolárov, v závislosti od zvolenej konfigurácie.

Pracovný notebook Razer Book 13.