Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Komplexné manažované služby pomôžu zabezpečiť a zefektívniť prácu z domu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Až počas pandémie Covid-19 zistili mnohé firmy, že ich IT infraštruktúra nie je pripravená na prácu z domu pre zamestnancov. Chýbajú prenosné počítače, čiže notebooky, domáce spojenia nie sú zabezpečené a konektivita internetu v domácnostiach nie je dostatočná a stabilná. Aj preto sa odborníci zo Slovak Telekomu na tieto problémy zamerali a firmám sa rozhodli pomôcť zaujímavým komplexným riešením. Vďaka nemu môžu na home office prejsť aj zamestnanci firiem, ktoré na to vôbec pripravené neboli.

Aj keď si nariadenia vlády počas pandémie vyžiadali vo firmách prácu zamestnancov z domu, nie každá to zvládla plynule a bez problémov. Mnohé totiž používajú systémy, ako napríklad pre CRM, čiže pre riadenie vzťahov so zákazníkmi, prípadne veľké účtovné systémy, pre ktoré nedokázali hneď zabezpečiť vzdialené pripojenie. Zároveň pracovníci nemusia mať doma dostatočne kvalitné internetové pripojenie a ani použiteľné hardvérové vybavenie. Pomocnú ruky by však firmám mohol podať známy telekomunikačný operátor, ktorý navrhuje riešenie pre zabezpečenie efektívnej práce z domu.

„Slovak Telekom na seba berie kompletne celé to bremeno a konečný užívateľ toto riešenie dostane ako manažovanú službu, ktorá funguje veľmi jednoducho. A rovnako je to aj z pohľadu jeho zamestnancov, ktorí v podstate dostanú VPN prístup a ním sa priamo pripájajú z domu akoby k nám na dátové centrum a cez to dátové centrum k svojmu zamestnávateľovi do jeho systému,“ hovorí Tomáš Tencer, Slovak Telekom.

Firma teda nepotrebuje žiadne IT znalosti. Jej systém operátor prepojí so svojim centrom pomocou takzvaného IPsec tunela a priamo do centra operátora sa potom pripájajú samotní zamestnanci. Takto je možné pridávať a upravovať pripojenia aj pre nových zamestnancov. Stačí podať požiadavku a poskytovateľ služby všetko nakonfiguruje a postará sa o prístup. Výhodou je zároveň aj zabezpečenie dostatočnej bezpečnosti pripojenia.

„Toto riešenie má už priamo integrovanú alebo vyriešenú tú otázku bezpečnosti, keďže je to v našom dátovom centre, aj ten IPsec tunel je zabezpečovaný nami. Celá tá architektúra toho riešenia je nastavená práve s vysokým dôrazom na bezpečnosť, rovnako ako je to pri iných dátových službách, ktoré poskytujeme.“

Nie vždy však domáce pripojenie k internetu postačuje na stabilné pracovné procesy vo vzdialených aplikáciách. Zvlášť, ak jedno internetové pripojenie zdieľajú všetci členovia rodiny. Slovak Telekom preto prináša zaujímavé riešenie, vrátane hardvérového zariadenia, ktoré dokáže stabilitu pripojenia pre vybrané aplikácie ustrážiť.

„Aplikáciám, ktoré sú nevyhnutné pre prácu z domu, udelíme vyššiu prioritu. A pre menej dôležité zabezpečíme nižšiu tú kapacitu toho pripojenia, a tým zabezpečíme to, že naozaj to, čo potrebuje ten daný človek pre svoju prácu z domu, mu bude fungovať tak, ako je nevyhnutné.“

Všetko je možné vďaka tomu, že zariadenie, ktoré využíva i základnú konektivitu v domácnosti, stabilitu domáceho internetu vyvažuje aj pomocou integrovaného LTE pripojenia cez SIM kartu.

„Tie prioritizácie si nastavuje priamo zamestnávateľ, lebo on určuje, ktoré aplikácie sú kľúčové pre prácu toho zamestnanca. V prípade výpadku celá konektivita ide touto SIM kartou a zamestnanec vlastne ani nepostrehne nejaký výpadok internetu. Prípadne je možné urobiť aj také nastavenie, že konektivita môže ísť touto SIM kartou, aby sa zabezpečila potrebná kapacita.“

Do systému si môže používateľ pripojiť svoj domáci počítač, či notebook. Existuje však aj možnosť takzvaného tenkého klienta, ktorý eliminuje aj prípadné bezpečnostné riziká. V tomto prípade sa môže používateľ, k svojej aplikácii v práci, pripojiť na vzdialený cloud len pomocou webového prehliadača.

„V prípade, že firma nemá potrebné hardvérové vybavenie, to znamená, že zamestnanci nemajú notebooky a zariadenia, ktoré by si jednoducho mohli zobrať domov, pre tento účel vieme vytvoriť riešenie - takzvaný tenký klient, ktoré vám umožní využiť akýkoľvek hardvér, akýkoľvek počítač, cez ktorý sa viete pripojiť na vzdialenú plochu.“

No a súčasťou kompletného riešenia Telekomu pre prácu z domu je aj poskytovanie rôznych platforiem pre zefektívnenie spolupráce viacerých zamestnancov.

„Príkladom sú telekonferencie, práca viacerých zamestnancov na jednom projekte, kde v podstate vďaka takejto platforme si vedia zdieľať dáta, zdieľať informácie,“ dodáva Tomáš Tencer, Slovak Telekom.

Manažované služby pre domácu kanceláriu od Slovak Telekomu by tak mohli v tejto náročnej dobe pomôcť viacerým moderným firmám zefektívniť prácu z domu svojim zamestnancom. Takéto zaujímavé riešenia by si však mohli nájsť uplatnenie aj po skončení pandémie, čím by rozhodne prispeli k celkovej digitálnej transformácii našej spoločnosti.