Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nákladná e-trojkolka prevezie až 255 kg nákladu alebo 8 detí po meste

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fínska startup spoločnosť Ouca Bikes vytvorila dynamickú elektrickú nákladnú trojkolku, ktorá sa dá nakonfigurovať podľa zadania a dokáže prepraviť až 255 kilogramov vybavenia, náradia alebo balíkov v mimoriadne veľkom nákladnom boxe s predným plnením a dostupného zadného nosiča. To je viac ako niektoré elektrické štvorkolky, ktoré vyzerajú ako miniatúrne dodávky. Ouca môže slúžiť aj ako „detský miniautobus“ a dokáže prevážať až 8 detí po meste. Nech je náklad akýkoľvek, elektrický pohon s integrovanou automatickou prevodovkou zabezpečuje plynulú a stabilnú jazdu.

Spoločnosť Ouca vyvinula svoju platformu s predĺženým podvozkom od základov so zámerom vytvoriť najodolnejšie a najekologickejšie riešenie pre prepravu nákladu. Plánuje ju uviesť na trh v troch podobných, ale účelovo zameraných variantoch elektrických trojkoliek, z ktorých všetky unesú štandardné úžitkové zaťaženie do 180 kilogramov.

Nákladná elektrická trojkolka Ouca Space.

Model Ouca Space ponúka bezpečnú a schopnú platformu na starostlivé doručovanie nákladu, či už ide o ponáhľanie sa s teplým jedlom k zákazníkovi alebo doručenie cenného balíka objednaného online. Jeho 570-litrový box je doplnený vysokým vekom, ktoré pridáva ďalších 300 litrov na celkový objem 870 litrov. Vnútorný priestor podvozku možno rozdeliť na polovicu pomocou police na balíky alebo ho nechať otvorený od rovnej podlahy nákladného priestoru až po veko. Veko aj predné dvere sa uzamykajú, čím sa zabezpečí obsah vo vnútri.

Nákladná elektrická trojkolka Ouca Transport.

Model Ouca Transport je v podstate Ouca Space bez veka, je to všestranný pomocník. Transport ponúka možnosť prepravy nákladu alebo osôb, takže majitelia ho môžu použiť na prepravu náradia na stavenisko alebo nákupu z obchodu domov alebo ho vybaviť tak, aby v ňom mohol sedieť jeden dospelý cestujúci s tromi deťmi alebo štyrmi detskými pasažiermi.

Nákladná elektrická trojkolka Ouca Space.

Máte viac detí, ktoré treba odviezť? Model Ouca Kiddiebus umožňuje jazdcom bezpečne voziť až osem detí v prispôsobenej verzii otvorenej vane, ktorá obsahuje klietku nad hlavou. Tento model je navrhnutý s ohľadom na denné dochádzanie do škôlok a predškolských zariadení a umožňuje personálu voziť celú triedu po areáli.

Modely Space aj Transport môžu zvýšiť svoje úžitkové zaťaženie pomocou voliteľného zadného nosiča, ktorý pridá ďalších 75 kilogramov a dosiahne tak pôsobivé celkové úžitkové zaťaženie až 255 kilogramov.

Nákladná elektrická trojkolka Ouca Kiddiebus.

Kľúčom k sile nákladnej e-trojkolky Ouca je plne integrovaný elektrický pohon Revonte. Spoločnosť Ouca zatiaľ neuviedla podrobné špecifikácie, ale obsahuje integrovanú automatickú plynulú prevodovku a je napájaný lítium-iónovou batériou s kapacitou od 540 do 2 800 Wh. Prevodovka je navrhnutá tak, aby sa plynulo starala o radenie prevodových stupňov, takže jazdec sa môže jednoducho sústrediť na plné šliapanie do pedálov. Dokonca obsahuje aj spätný chod.

Spoločnosť Ouca zatiaľ neposkytla viac informácií o výkone, dojazde a cenách jej nákladných elektrických trojkoliek.

Nákladná elektrická trojkolka Ouca Kiddiebus.