Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Natilus a Zeroavia vyvíjajú vodíkové lietadlo so splývajúcimi krídlami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Lietadlo Natilus Kona s krídlami splývajúcimi s trupom (blended wing), ktoré lieta v rámci štvrťročného testovania v Kalifornii, má mať variant s nulovými emisiami vďaka partnerstvu so spoločnosťou Zeroavia. Tá bude lietadlu poskytovať vodíkovo-elektrickú hnaciu sústavu s výkonom až 600 kW.

Pohonné ústrojenstvo ZA-600 je už v teste. Je to ten pohon, ktorý spoločnosť Zeroavia testovala na svojom 19-miestnom lietadle Dornier 228, najväčšom lietadle na vodíkový pohon, aké kedy vzlietlo. Cieľom spoločnosti Zeroavia je, aby bolo pohonné ústrojenstvo ZA-600 do roku 2025 plne certifikované a poháňalo čisté komerčné lety.

Partnerstvo so spoločnosťou Natilus pritom dáva zmysel. Konštrukcie lietadiel s krídlami splývajúcimi s trupom svojou podstatou ponúkajú rozšírený priestor v trupe a vodíkové pohonné ústrojenstvo môže byť podstatne ľahšie ako batérie pre čisté lety, ale tieto systémy majú tendenciu zaberať nepríjemné množstvo miesta, ktoré je ťažšie nájsť v tradičnom tvare tela a krídiel lietadla.

Demonštrátor Kona má byť najväčším komerčným bezpilotným lietadlom na svete. Momentálne je vo výstavbe v plnom rozsahu, s rozpätím krídel 26 metrov, a očakáva sa, že bude lietať už v roku 2024. Ako diaľkovo riadený nákladný dron je stroj navrhnutý tak, aby operoval z pristávacích dráh kratších ako 800 metrov a niesol pôsobivých 3,8 tony úžitkového zaťaženia až do vzdialenosti 1 667 kilometrov pri pohone s bežnými spaľovacími motormi.

Spoločnosti Natilus a Zeroavia sa spojili, aby dali 600-kilowattovú vodíkovú pohonnú sústavu do lietadla Kona s krídlami splývajúcimi s trupom.

Vďaka svojej obrovskej vnútornej kapacite a tvaru karosérie vytvárajúcej vztlak predstavuje Natilus tento stroj ako radikálne lacnejší spôsob lietania s nákladom na krátke vzdialenosti, ktorý prepraví o 60 % viac nákladu ako konvenčné lietadlo podobnej veľkosti, a tým znižuje náklady aj emisie nákladu na jednu libru (0,45 kg) asi o polovicu.

Spoločnosti sa zatiaľ nevyjadrili k tomu, aký vplyv bude mať pohon na čistý vodík na dolet a nákladnú kapacitu modelu Kona. Projekt Dornier 228 spoločnosti Zeroavia by mal pre porovnanie doletieť len o polovicu menej ako bežné spaľovacie lietadlo, takže spoločnosť Natilus sa bude musieť rozhodnúť, či chce zachovať plnú kapacitu nákladu Kony a nižší dolet, alebo koľko nákladného priestoru bude ochotná obetovať pre lety s nulovými emisiami na dlhšie vzdialenosti.

Toto je však len prvý krok k partnerstvu. Natilus má na mysli oveľa veľkolepejšie plány s návrhmi modelov Alisio a Nordes, ktoré sú schopné prepraviť 60 a 100 ton nákladu a na medzikontinentálne vzdialenosti.

Spoločnosť Zeroavia pritom pracuje na vodíkovej pohonnej jednotke s výkonom až 2,5 MW, ktorej spustenie sa očakáva v roku 2026, ako aj na skúmaní potenciálu systémov kryogénneho kvapalného vodíka, ktoré sľubujú zvýšenie doletu a zníženie priestorových požiadaviek na palivovú záťaž.