Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Úžitkový e-motocykel Ösa sa môže upraviť na rôzne konfigurácie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Švédsky výrobca Cake vytvoril úžitkový elektrický motocykel Ösa, ktorý vďaka svojej konštrukcii môže poslúžiť ako pojazdný pracovný stôl pre staviteľov a kutilov, nákupný košík pre zaneprázdnených rodičov alebo dokonca ako hudobná platforma na kolesách.

Multifunkčný elektrický motocykel Ösa je opisovaný ako životaschopná platforma, ktorá dokáže uspokojiť rôzne potreby a priority používateľov. Stredobodom dizajnu motocykla je dlhá sivá lišta, ktorá vedie od riadidiel až za sedadlo. K nej sa dajú pripevniť rôzne doplnky, pridať koše, zavesiť tašky, uložiť náradie a ďalšie veci. Výrobca Cake pritom tvrdí, že vďaka tomuto multifunkčnému dizajnu je možné vytvoriť viac ako tisíc rôznych konfigurácií. Medzi príklady patrí fotograf, ktorý je schopný si vziať so sebou všetko potrebné naraz, farmár, ktorý prepravuje zeleninu na trh, kuriér so zásielkami či remeselník, ktorý používa Ösa ako mobilný pracovný nástroj.

Úžitkový elektrický motocykel Ösa.

Úžitkový elektrický motocykel je vybavený rámom zo zliatiny hliníka 6061 a riadidlami zo zliatiny hliníka 7050, na ktorých je umiestnený TFT displej s vysokým kontrastom, ktorý poskytne používateľovi informácie o jazde. Jeho 15 palcové kolesá majú športové pneumatiky.

K dispozícii sú dva modely Lite a Plus. Prvý z nich spĺňa klasifikáciu mopedu a má váhu 65 kilogramov. S výkonom 10 kW dokáže dosiahnuť maximálnu rýchlosť 45 km / h a na výber budú dve možnosti batérie. Batéria Lean poskytne na jedno nabitie dojazd približne 75 kilometrov, zatiaľ čo batéria Long zvládne až 120 kilometrov.

Cena modelu Ösa Lite je 4 500 EUR, pričom distribúcia by sa mala začať v marci 2020.

Úžitkový elektrický motocykel Ösa.

Model Ösa Plus je klasifikovaný ako motocykel a jazdci s ním môžu dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 100 km / h, pričom možnosť batérie Lean poskytne dojazd na jedno nabitie asi 60 kilometrov, zatiaľ čo batéria Long ho predĺži až na 100 kilometrov. Model Plus prichádza s možnosťou externého meniča DC-AC na napájanie akéhokoľvek náradia, ktoré jazdec potrebuje. Jeho predné a zadné odpruženie má väčší zdvih.

Cena modelu Ösa Plus je 6 500 EUR a dodávať by sa mal tiež v marci 2020.

Úžitkový elektrický motocykel Ösa.