Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Companion Bike ako skladacia rikša z uhlíkových vlákien

Companion Bike ako skladacia rikša z uhlíkových vlákien
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nielen v Ázii, ale aj vo veľkých európskych metropolách sa môžeme stretnúť s takzvanými rikšami. Pomocou takejto taxi-trojkolky dokáže jazdec prepraviť pasažiera na želané miesto. Companion Bike je v podstate nová verzia rikše, ktorá je vyrobená z uhlíkových vlákien a dá sa zložiť do kompaktnej formy pre jednoduchšiu prepravu a parkovanie.

Companion Bike je cyklistická trojkolka, ktorá je určená na komerčné použitie, ako aj na prepravu rodinných príslušníkov alebo priateľov, ktorí sami nie sú schopní šliapať na bicykli. Má rám vyrobený z uhlíkových vlákien a je navrhnutá pre pohodlné šliapanie do pedálov jazdcami, ktorých výška sa pohybuje od 1,6 až do 1,9 metra.

Trojkolka z uhlíkových vlákien Companion Bike.

Cestujúci sedia na prednom sedadle, ktoré sa dá odstrániť z rámu, keď sa nepoužíva. Obidve strany predného konca rámu sa potom dajú zložiť smerom k sebe. Tým sa trojkolka stane oveľa užšia. To umožní jej ľahšie zaparkovanie v interiéri alebo prepravu v dodávke.

Trojkolka z uhlíkových vlákien Companion Bike.

Podľa výrobcu dokáže Companion Bike uniesť maximálne užitočné zaťaženie 227 kilogramov. Táto hmotnosť sa rozdeľuje medzi pasažiera s maximálnou váhou 136 kilogramov a jazdca s maximálnou váhou 91 kilogramov. Pracuje sa aj na modeli trojkolky s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov, ktorá by mohla výrazne pomôcť práve pri maximálnom zaťažení.

Trojkolka z uhlíkových vlákien Companion Bike.

Trojkolka z uhlíkových vlákien Companion Bike je momentálne ponúkaná formou start-up kampane na portáli Kickstarter. Dá sa získať za 6 900 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane je 13 000 dolárov. To rozhodne nie sú čiastky, ktoré si môže dovoliť bežná rodina, takže je to skôr zamerané na komerčný sektor. Dodávka prvých kusov je naplánovaná na september 2020, samozrejme za predpokladu, že sa podarí vyzbierať cieľová suma 150 000 dolárov na rozbehnutie výroby.

Trojkolka z uhlíkových vlákien Companion Bike.