Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Silence S02 LS: Elektrický skúter navrhnutý pre ekologické doručovanie

Silence S02 LS: Elektrický skúter navrhnutý pre ekologické doručovanie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Španielska spoločnosť Silence ohlásila nového člena svojej rodiny e-skútrov - model S02 LS. Ten je zameraný na obchody a reštaurácie, ktoré hľadajú ekologický a ekonomický spôsob dodávania tovaru zákazníkom.

Spoločnosť Silence prináša lacnejšiu variantu svojho elektrického skútra pod názvom S02 LS (skratka Low Speed, čiže nízka rýchlosť). Tento model bol podľa výrobcu vyvinutý tak, aby sa „stal najlepšou možnosťou trvalo udržateľnej prepravy po meste“.

E-skúter S02 LS je navrhnutý s ohľadom na reštaurácie, bary a malé obchodné prevádzky, ktoré sa musia reštrukturalizovať kvôli pandémii COVID-19. To im umožní uskutočniť dodávky tovaru na krátke vzdialenosti pre svojich zákazníkov, s výhodou nulových emisií dvojkolesového vozidla. Tam, kde môže predchádzajúci model S02 dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 90 km / h a má dojazd 127 km na jedno nabitie batérie, je 1 500 W motor v modeli S02 LS obmedzený na maximálnu rýchlosť 45 km / h. Vymeniteľná batéria s výkonom 2 kWh by mala poskytnúť dojazd do vzdialenosti 55 km na jedno nabitie.

Elektrický skúter Silence S02 LS.

Jazdci si môžu vybrať medzi mestským, športovým a ekologickým režimom elektrickej jazdy, pričom im bude stačiť vodičský preukaz na moped. Čo sa týka špecifikácií, je e-skúter vybavený prednými a zadnými kotúčovými brzdami, má LED osvetlenie a za sedadlom má štandardne umiestnený prepravný box s objemom 47 litrov. Ten si firma môže prípadne vymeniť aj za väčší vlastný box. Sprievodná mobilná aplikácia umožní používateľom naštartovanie bez kľúča a vzdialenú kontrolu stavu e-skútra.

Elektrický skúter Silence S02 LS bude v Európe čoskoro v predaji za cenu 3 600 EUR. Podľa výrobcu by sa mali náklady na kúpu vrátiť už za rok, a to najmä vďaka nízkym prevádzkovým nákladom, v porovnaní so skútrami so spaľovacím motorom.

Elektrický skúter Silence S02 LS.