Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Karavan Sullight poskytuje efektívnu domácu kanceláriu na cestách

Karavan Sullight poskytuje efektívnu domácu kanceláriu na cestách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prakticky každý cestujúci v karavane potrebuje stôl, na ktorý môže umiestniť svoj notebook. No nárast práce na diaľku v dôsledku globálnej pandémie ochorenia Covid-19 vedie k dopytu na lepší druh mobilného životného a pracovného riešenia. To prináša aj nemecký výrobca Sunlight, ktorého nový karavan je prispôsobený na kancelársku prácu na cestách.

Spoločnosť Sunlight sa nikdy nebála vložiť do existujúceho produktu niekoľko nových sviežich myšlienok. Robí to aj so svojou novou „domácou kanceláriou na cestách“, ktorá je súčasťou voliteľného balíka. Spoločnosť Sunlight vysvetľuje, že sa rozhodla navrhnúť karavan priateľskejší k práci na diaľku, nezávisle na mieste.

Prototyp karavanu Sunlight T68 s prispôsobeným stolom pre prácu na diaľku.

Ako každý obytný automobil, aj karavan Sunlight T68 je vybavený jedálenským kútom so stolom. Tento stôl sa však dá ľahko upraviť ako stôl na prácu, no tam, kde je základný jedálenský salónik nedostatočný na produktivitu, pridáva ďalšie elektrické zásuvky susediace so stolom.

Prototyp karavanu Sunlight T68 s prispôsobeným stolom pre prácu na diaľku.

Spoločnosť Sunlight transformuje základný stôl na viacúčelovú konzolu s vrchom, ktorý sa dá preklopiť a odhalí pracovnú stanicu, ktorá je viac zameraná na pracovné úlohy a je doplnená o bezdrôtovú nabíjaciu podložku a ďalšie elektrické zásuvky na nabíjanie smartfónov, tabletov a batérií vo fotoaparáte, počítača, zvukových zariadení a ďalší káblový hardvér. Integrovaný digitálny displej na výklopnej stene prednej konzoly sa ľahko pripája k hardvéru používateľa a funguje ako primárna alebo sekundárna obrazovka. Úložné priestory na základni organizujú menšie pracovné veci.

Prototyp karavanu Sunlight T68 s prispôsobeným stolom pre prácu na diaľku.

Na rozdiel od jedálenského stola obsahuje pracovná plocha v karavane T68 bočné steny, ktoré zabránia tomu, aby pracovník prevrhol cez stôl šálku kávy. Steny tiež fungujú tak, že čiastočne oddeľujú osobnejší pracovný priestor od kabíny vodiča a okolitého priestoru karavanu.

Okrem pracovného stola používa karavan Sunlight T68 vnútorné a vonkajšie priestory a nábytok na organizovanie pracovných stretnutí. Karavan s dĺžkou 7,4 metra má štandardný pôdorys s dvojitými zadnými jednolôžkovými posteľami a dostupnou rozťahovacou dvojitou posteľou cez jedálenský kút. Poskytuje pritom dostatok priestoru na oddych po pracovnom dni. Kuchyňa je umiestnená medzi jedálenským kútom a kúpeľňou. Veľká zadná skrinka zaisťuje, že práca nenaruší slobodu a zábavu na ceste, a ponúka priestor pre vybavenie, ako sú bicykle.

Domáca kancelária na kolesách T68 je zatiaľ len prototypom, ale spoločnosť Sunlight zvažuje, že ju sprístupní ako modulárnu možnosť pre svoje karavany.

Prototyp karavanu Sunlight T68 s prispôsobeným stolom pre prácu na diaľku.