Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové skladacie fotovoltické panely dokážu rýchlo pokryť veľké strechy

Nové skladacie fotovoltické panely dokážu rýchlo pokryť veľké strechy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 12. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nemecký výrobca Kopp predstavil nový skladací strešný solárny systém so štyrmi fotovoltickými panelmi, ktorý sa dodáva so všetkým potrebným na jeho inštaláciu v opakovane použiteľných prepravných boxoch.

Skladacie strešné solárne panely sú vopred zmontované v závode spoločnosti Kopp v Kahl am Main. Panely sa nazývajú SmartFlex a pozostávajú zo štyroch rozkladacích fotovoltických modulov a dodávajú sa s nosičmi modulov, záťažovým materiálom, káblami a ochranou budovy v opakovane použiteľných boxoch, čím sa znižuje množstvo odpadu z obalov.

Skladacie fotovoltické panely Kopp SmartFlex.

Nový systém využíva solárne moduly TOPCon typu n s výkonom 430 W a účinnosťou 22,02 %. Jeden modul SmartFlex má po rozložení plochu približne 6,8 štvorcového metra a jeho výkon je 1,6 kilowatt peakov. Moduly sa dajú jednoducho spojiť dohromady, bez nutnosti kotvenia na streche, pomocou jedného nástroja. Spoločnosť Kopp hovorí, že inštalácia je rýchla. Žeriav zdvihne skladacie strešné solárne panely z prepravných boxov na strechu a na ich rozloženie a vzájomné spojenie stačia dvaja solárni technici.

Skladacie fotovoltické panely Kopp SmartFlex.

Spoločnosť Kopp tvrdí, že jej systém SmartFlex „ľahko“ odoláva silnému vetru a iným extrémnym poveternostným podmienkam vďaka záťažovému materiálu, ktorý je súčasťou panelov. Jednotka so štyrmi modulmi váži od 150 kg do 300 kg, v závislosti od množstva záťažového materiálu. Nosná konštrukcia je vyrobená zo zliatiny zinku, hliníka a horčíka nazývanej ako Magnelis.

Skladacie fotovoltické panely Kopp SmartFlex.

„S novým výrobkom spoločnosť Kopp pokrýva všetky procesy, od technického plánovania až po výrobu a dodávku,“ povedal Zouhair Kefi, vedúci divízie energetiky a domácej automatizácie spoločnosti Kopp. „SmartFlex je revolučným riešením pre rastúcu potrebu autonómneho zásobovania energiou pomocou solárnej energie“.