Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najväčšia svetová výstava IoT odhalí komplexné riešenia siete Sigfox

Najväčšia svetová výstava IoT odhalí komplexné riešenia siete Sigfox
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najväčšia svetová výstava a konferencia o IoT sieti Sigfox je už za rohom. V dňoch 25. - 26. septembra ožije Praha internetom vecí a výstavisko Forum Karlín sa stane miestom plným obchodných príležitostí.

Na jednom mieste sa zídu všetci svetoví Sigfox operátori a viac ako 120 vystavovateľov. Počas konferencie vystúpi CEO Sigfox Ludovic Lemoan, technický riaditeľ Sigfox Christophe Fourtet, šéf centra kompetencií spoločnosti Bosch Andreas Schaller či technický špecialista pre oblasť internetu vecí v spoločnosti Airbus Maxime Saraiva. Príležitosť naštartovať nové obchodné spolupráce ponúka účasť vyše 400 partnerov z ekosystému Sigfox, ako aj viac než 1000 účastníkov z rôznych oblastí biznisu - od investorov po potenciálnych zákazníkov.

Prvý deň je venovaný ekosystému Sigfox, kde bude možnosť stretnúť sa, networkovať a objavovať nové partnerské možnosti. Druhý deň je otvorený aj pre verejnosť, bude sa konať konferencia aj viaceré workshopy zamerané na Sigfox technológiu a prototypovanie.

IoT sieť Sigfox má riešenie pre priemyselné odvetvia

 

Spoločnosti Sigfox a Bosch prednedávnom oznámili vytvorenie nového produktu, ktorý značne uľahčí pripojenie zariadení do siete Sigfox v podnikoch. Nová mini bázová stanica zvýši úroveň lokálneho pokrytia sieťou Sigfox pre vyššiu efektivitu výrobných podnikov.

Stanica môže byť vďaka kompaktným rozmerom a nízkej spotrebe energie umiestnená vnútri budov, aj pod holým nebom, a dokáže prijať tisícky správ denne. Zároveň vylepšuje systém pokrývania a sieť Sigfox môže byť prítomná všade tam, kde je potrebná. Tým sa zabezpečí dostatočné pokrytie aj pre ostrovčekové riešenia vo fabrikách alebo miestach, ktoré nemajú ideálnu polohu.

IoT sieť Sigfox má riešenie pre priemyselné odvetvia

Internet vecí razí nové cesty v zdravotnej starostlivosti

 

Medicínske IoT senzory a panické tlačidlá sľubujú revolúciu v prístupe k pacientom. Zariadenia sledujúce zdravotný stav pacientov kontrolujú rozličné hodnoty a na základe nich sú schopné upozorniť zdravotnú služby pri neobvyklej situácii. Diaľkové monitorovanie je vhodné predovšetkým pre chronicky chorých pacientov, ale aj pre seniorov.

Sigfox v praxi: Ako Internet vecí pomáha k lepšiemu vínu

Na juhu Moravy existuje vinica, ktorá je múdrejšia než všetky ostatné. Pomáhajú k tomu senzory merajúce vonkajšie prostredie ako teplotu, rosný bod, vlhkosť či zrážky. Pán Bauman tvrdí, že od nasadenia technológií už ušetril 30% chemikálií. To znamená, že ušetril nielen peniaze, ale aj životné prostredie.

Aktuálne pokrytie Slovenska

 

V súčasnosti pokrývame sieťou Sigfox už viac ako tri štvrtiny rozlohy Slovenska. Pokrytie umožňuje nasadenie konkrétnych business cases vo všetkých krajských mestách a desiatkach ďalších slovenských miest a obcí.

Úroveň pokrytia sieťou Sigfox na Slovensku sa bude zvyšovať aj vďaka vyššie spomenutej mini bázovej stanici. Tá bude nasadzovaná v industriálnych komplexoch, výrobných podnikoch a bude využívaná na nasadenie senzorov v oblasti Industry 4.0.

Takmer kompletné územie Slovenska sa plánuje pokryť do konca tohto roka.

Aktuálne pokrytie Slovenska

Sigfox pomôže domácnostiam s úsporou a efektívnym využívaním vody

 

Zákazníci budú môcť vidieť svoju dennú spotrebu vody a vďaka tomu šetriť jej spotrebu. Presne informovaní ľudia si môžu skontrolovať stav a porovnať ho s faktúrou, čím môžu predchádzať nezrovnalostiam.

So vzostupom krádeží na staveniskách sa čoraz viac dodávateľov obracia na alarmové systémy komunikujúce prostredníctvom siete Sigfox. Drahé stroje aj materiál je v súčasnosti možné ochrániť lepšie prostredníctvom senzorov hlásiacich pohyb zariadenia. Malé nenáročné zariadenie tak dokáže ochrániť majetok za tisíce aj milióny eur.

Technológia Sigfox bola aj na Pohode

 

Cyklokoalícia v spolupráci so spoločnosťou EMM osadili GPS trackery komunikujúce cez sieť Sigfox na bicykle. Tie využívali organizátori a vystupujúci na transport po letisku a vďaka technológii Sigfox tak vždy presne vedeli, kde sa bicykle nachádzali.

SimpleCell Slovakia je členom ITAS

 

Spoločnosť SimpleCell Networks Slovakia sa stala plnohodnotným členom IT Asociácie Slovenska, ktorá je združením najvýznamnejších spoločností pôsobiacich v oblasti IT a telekomunikácií.

Najväčšia svetová výstava Internetu vecí odhalí komplexné riešenia siete Sigfox

(Zdroj: Tlačová správa SimpleCell)