Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

EliteBook Folio: Štýlový najtenší a najľahší notebook pre profesionálov

EliteBook Folio: Štýlový najtenší a najľahší notebook pre profesionálov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 1. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HP predstavila prémiový model notebooku HP EliteBook Folio, najtenšieho a najľahšieho notebooku, ktorý spoločnosť HP doteraz vyrobila. Je o 21 percent tenší a o 15 percent ľahší než oceňovaný HP EliteBook 1020, je hrubý len 12,4 milimetra – čo je menej ako batéria typu AA – a váži menej než jeden kilogram.

EliteBook Folio je notebook s uhlopriečkou 12,5 palca s hliníkovým šasi, ktoré je opracované diamantovým CNC strojom. Výsledkom je veľmi tenký a zároveň vysoko odolný notebook. Rovnako ako celá rodina zariadení Elite je i EliteBook Folio navrhnutý tak, aby prešiel testami MILD-STD, v ktorých podstúpil celkom 120 000 hodín testovania.

Notebook EliteBook Folio má kĺb s rotáciou až 180 stupňov, vďaka čomu sa dá plne otvoriť. Používatelia tak získajú väčšiu flexibilitu, môžu sa ľahšie podeliť o obsah, a lepšie tak spolupracovať s ľuďmi okolo seba. Zariadenie je vybavené plnohodnotnou klávesnicou HP Premium Keyboard, clickpadom, ktorý podporuje ovládanie gestami z Windows 10 a dvomi USB-C portami so štandardom Thunderbolt 3. Voliteľný HP USB-C Travel Dock umožňuje zbaviť sa káblov.

Bezrámčekový sklenený displej modelu EliteBook Folio možno objednať vo voliteľných variantoch s rozlíšením Ultra HD (UHD) 4K s detailným prepracovaním a ohromnou hustotou 352 pixlov na palec. UHD panel dokáže zobraziť 95 percent z Adobe RGB škály, vďaka čomu sú obrázky a fotografie podstatne živšie a realistickejšie.

4K, CES 2016, Core M vPro, EliteBook, EliteBook Folio, HP, notebook, Thunderbolt 3, UHD, USB-C, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky, recenzie, prvé dojmy

Notebook je vybavený operačným systémom Windows 10 Pro a je postavený na šiestej generácii procesoru Intel Core M vPro, optimalizovanom pre vysoký výkon a efektivitu. Dizajn a materiály umožnili maximalizovať priestor pre batériu HP Long Life, ktorá vydrží na jedno nabitie až 10 hodín a bola zhotovená tak, aby vydržala viac ako tri roky.

Spoločnosť HP v spolupráci s akustickými inžiniermi od Bang & Olufsen vyladila audio výkon pre čo najpresnejší zvuk pre osobné i pracovné využitie. Kvalita komponentov a dôraz na priestorové riešenie notebooku umožnili dosiahnuť štyridsaťpercentný nárast hlasitosti oproti predchádzajúcim HP zariadeniam, vďaka čomu sa Folio dá použiť ako skupinový reproduktor. Štyri reproduktory sú optimalizované pre ľudské slovo, ale rovnako skvelo fungujú pri počúvaní hudby či sledovaní videa.

Prepínanie medzi oknami pre ukončenie alebo stlmenie hovoru už nie je potrebné vďaka novým špecializovaným klávesom, ktoré umožňujú ľahšie spravovať hovory; špeciálny kláves pre kalendár umožňuje prejsť do kalendára priamo namiesto cesty cez plochu.

4K, CES 2016, Core M vPro, EliteBook, EliteBook Folio, HP, notebook, Thunderbolt 3, UHD, USB-C, technológie, novinky, inovácie, technologické novinky, recenzie, prvé dojmy

Nové notebooky, desktopy i tablety rodiny HP Elite, vrátane nového EliteBook Folio, sú výrazne bezpečnejšie a dajú sa spravovať lepšie než zariadenia predchádzajúcich generácií. Boli navrhnuté tak, že určite potešia odborníkov na IT, ktorí majú za úlohu spravovať a zabezpečiť zariadenia firmy. Ponúkajú totiž integrované riešenia HP Client Security Software Suite, certifikované TPM, vyššiu ochranu na úrovni BIOSu s HP Sure Start a dynamickou ochranou, navyše možno pridať dokonalejšiu čítačku otlačkov prstov.

Pre lepšiu správu zariadenia ponúka HP aj ďalšie voliteľné nástroje ako HP Touchpoint Manager, HP Image Assistant alebo voliteľný procesor Intel Core vPro, vďaka ktorému môže IT vzdialene spravovať zariadenie po káblových i bezdrôtových sieťach. HP Touchpoint Manager je teraz vybavený softvérovým inventárom a inštaláciou, patch managementom a podporou pre BYOD zariadenia, čo rozširuje schopnosť IT administrátorov zabezpečiť a optimalizovať zariadenia z jediného ovládacieho panelu. A nový HP Image Assistant je vôbec prvým diagnostickým nástrojom pre komerčné PC so samoobslužným ovládacím panelom, ktorý pomôže firmám znížiť náklady na IT a ochrániť citlivé dáta.

Notebook HP EliteBook Folio bude v regióne EMEA dostupný od marca, s cenou od €999.