Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové notebooky Lenovo ThinkPad poriadne dupli na plyn

Nové notebooky Lenovo ThinkPad poriadne dupli na plyn
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo predstavila nové modely notebookov ThinkPad pre rok 2019, ktoré sa vyznačujú legendárnou odolnosťou a okrem výkonu pridali aj na bezpečnosti. K dispozícii je viacero modelových rád, od prémiových až po základné. V portfóliu nechýba ani obľúbené prevedenie 2v1 Yoga, či mobilné pracovné stanice zo série P.

Notebooky Lenovo ThinkPad sú tu s nami už 26 rokov a sú navrhnuté tak, aby vyhovovali firemným požiadavkám a svojim používateľom umožnili zvyšovať produktivitu. Notebooky sú povestné najmä vďaka svojej klávesnici s väčšími klávesmi pre pohodlné celodenné písanie, s výrazným červeným Trackpointom, a samozrejme aj svojou odolnosťou. Vďaka drenážnym systémom pod klávesnicou zvládnu poliatie vodou a každé zariadenie si prešlo až 21 nezávislými vojenskými testami v kategórii MIL-STD. Okrem nich podstupujú notebooky ThinkPad aj ďalšie interné testy odolnosti priamo vo vývojárskej dielni Lenovo.

Prémiový rad notebookov ThinkPad X1 pre tento rok obsahuje modely X1 Extreme, X1 Carbon a X1 Yoga. Notebook ThinkPad X1 Extreme sa pritom môže pochváliť až 8. generáciou šesťjadrových procesorov Intel Core s dedikovanou grafickou kartou Nvidia GeForce 1050 Ti MaxQ a až 15 hodinovou výdržou batérie s technológiou rýchleho nabíjania. Displej s uhlopriečkou 15 palcov si prináša rozlíšenie UHD s podporou technológie Dolby Vision HDR.

Už šiesta generácia notebooku ThinkPad X1 Carbon je špecifická svojim príťažlivým dizajnom a spoľahlivým výkonom. O ten sa postará 8. generácia štvorjadrových procesorov Intel Core s až o 35 percent vyšším výkonom oproti predchádzajúcej generácii. Displej s technológiou Dolby Vision HDR sa navyše pýši vysokou svietivosťou až 500 nitov. Konvertibilný notebook ThinkPad X1 Yoga zvýši kreativitu na pracovisku najmä svojim 360 stupňovým otočným pántom a displejom s verným podaním farieb so 100 percentným gamutom.

Modelový rad notebookov ThinkPad X tvoria zariadenia X280 a X380 Yoga, ktoré sú osadené najnovšou 8. generáciou procesorov Intel Core i7. ThinkPad X280 má 12,5 palcový displej s rozlíšením FHD a až 15 hodinovú výdrž batérie, zatiaľ čo konvertibilná X380 Yoga prichádza s 13,3 palcovým FHD displejom a nadštandardnou 12,5 hodinovou výdržou batérie.

K ďalším mobilným zariadenia patria modely ThinkPad T480s, T480 a T580, ktoré získali 8. generáciu procesorov Intel Core i7 a bočný konektor na dokovanie USB-C a port Thunderbolt 3. Hoci sa 14 palcový notebook T480s môže pochváliť až 15,6 hodinovou výdržou batérie, 14 palcový T480 a 15 palcový T580 ho vďaka technológii Power Bridge hravo prekonajú s až 27 hodinovou výdržou batérie.

Medzi spoľahlivé a cenovo dostupné notebooky patria modely ThinkPad L390, L390 Yoga, L480, L580, E490 a E590. Portfólio uzatvárajú základné modely ThinkPad V320, V130, V145 a V330. Na opačnom konci zase stoja notebooky zo série P, ktoré Lenovo označuje za mobilné pracovné stanice, ktoré svojim extrémnym výkonom a variabilitou hardvérových komponentov nijako nezaostávajú za svojimi destkopovými riešeniami a dokazujú, že aj notebook zvládne akúkoľvek pracovnú výzvu. Do série P sa radia modely P1, P52, P52s až po najvýkonnejší model P72.

Spoločnosť Lenovo rozhodne nepodceňuje bezpečnosť a svojim notebookom pridáva čoraz viacej fyzických aj digitálnych ochranných prvkov. Či už je to odolný kryt ThinkShutter na webovú a infračervenú kameru, technológia ThinkPad Privacy Guard, rýchlejšia a presnejšia čítačka odtlačkov prstov, ktorá funguje len priložením prsta ako pri smartfónoch, alebo BIOS s vlastnou zálohou predchádzajúcej verzie, ktorá sa automaticky nahrá po neúspešnej aktualizácii.

Okrem toho Lenovo zjednotilo novú bezpečnostnú platformu ThinkShield pre všetky produkty značky ThinkPad. Platforma je zameraná na ochranu v štyroch hlavných pilieroch, do ktorých patria dáta, identita, zariadenie a online prístup.