Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung pridáva odolný tablet pre prácu v drsných podmienkach

Samsung pridáva odolný tablet pre prácu v drsných podmienkach
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tablety z dielne juhokórejskej spoločnosti Samsung patria medzi kvalitné mobilné zariadenia, no najnovší tablet Galaxy Tab Active3 je trocha nezvyčajný. Je totiž navrhnutý ako mimoriadne odolný nástroj, ktorý si prináša funkcie vhodné pre prácu v náročných podmienkach v exteriéri.

Jemné krivky tabletov série Galaxy Tab S nahradili vývojári hrubým ochranným krytom, ktorý spĺňa vojenský štandard MIL-STD-810H. To znamená, že nový tablet Galaxy Tab Active3 je nielen odolný voči vode a prachu v kategórii IP68 (čo je norma, ktorú spĺňa väčšina mobilných zariadení od Samsungu), ale je tiež schopný prežiť pády na tvrdý povrch z výšky do 1,5 metra a poradí si aj s väčšími teplotnými výkyvmi.

Rovnako ako štandardné tablety spoločnosti Samsung, aj Tab Active3 je dodávaný s dotykovým perom S Pen. No v tomto prípade je aj pero vodotesné a dá sa vložiť do ochranného krytu. V rámci nasadenia do prác v exteriéri bol 8-palcový LCD displej s rozlíšením 1 920 x 1 200 pixelov navrhnutý tak, aby sa dal používať bez problémov aj v pracovných rukaviciach.

Za zmienku tiež stojí, že Tab Active3 má vymeniteľnú batériu s kapacitou 5 050 mAh, čo je v dnešnej dobe rozhodne vzácnosť. To znamená, že používateľ môže pokračovať v práci, aj keď je dlhú dobu mimo dosahu napájacieho zdroja. Tablet dokáže dokonca fungovať aj bez batérie. Je navrhnutý tak, aby bolo možné napájací kábel pripojiť priamo k zariadeniu.

Odolný tablet Samsung Galaxy Tab Active3.

Na boku sa nachádza tlačidlo Active Key pre rýchly prístup, ktoré sa dá naprogramovať rôznymi spôsobmi. Napríklad môže spustiť konkrétnu aplikáciu alebo poslúži na uskutočnenie núdzového volania či poskytne funkciu Push to Talk, ktorá premení tablet na vysielačku. Vhod príde aj podpora technológie NFC, integrácia najnovšieho štandardu Wi-Fi 6, ako aj možnosť verzie s LTE pripojením.

Okrem extra ochrany a všetkých funkcií navrhnutých na prácu v exteriéri sú technické parametre tabletu celkom bežné. Vo vnútri sa nachádza Samsung Exynos 9810, ktorý je spárovaný so 4 GB operačnej pamäte RAM. K dispozícii budú verzie s kapacitou vnútorného úložiska 64 GB alebo 128 GB, ktorá sa dá v prípade potreby rozšíriť až o ďalší 1 TB prostredníctvom microSD karty.

Na zadnej strane sa nachádza 13-megapixelový fotoaparát s jedným objektívom, zatiaľ čo predný selfie fotoaparát má rozlíšenie 5 megapixelov. Procesor a fotoaparáty sú dostatočne výkonné na to, aby podporovali technológiu Google ARCore, čo je štandard pre rozšírenú realitu, ktorý by sa mohol hodiť pre stavebné a inžinierske aplikácie.

Výrobca zatiaľ nezverejnil podrobnosti o cenách alebo dostupnosti nového odolného tabletu Samsung Galaxy Tab Active3.

Odolný tablet Samsung Galaxy Tab Active3.