Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný profesionálny audio mixér TX-6 sa zmestí do dlane

Prenosný profesionálny audio mixér TX-6 sa zmestí do dlane
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 4. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Majstri minimalistického štýlu zo švédskej spoločnosti Teenage Engineering pridali do svojho portfólia funkciami nabitý, no maličký profesionálny audio mixér. Ten obsahuje vstavané zvuky, beaty a sekvencovanie, pričom môže slúžiť aj ako USB audio rozhranie.

Prenosný audio mixér TX-6 sa dá pohodlne držať v ruke, pričom má čisté a hladké telo z CNC obrábaného hliníka, ktoré meria len 90 x 62,5 x 15 milimetrov, hoci 6,3 mm audio adaptér zvyšuje dĺžku na 102 mm a modulátory zvyšujú výšku na 23 mm.

Prenosný profesionálny audio mixér TX-6.

Šesťkanálový stereo mixážny pult (hoci používatelia sa môžu rozhodnúť používať ho ako 12-kanálový mono mixážny pult) má vlastný trojpásmový ekvalizér, na mieru navrhnuté posúvače a modulátory, monochromatický OLED displej s rozlíšením 48 x 64 pixelov. Je vybavený množstvom filtrov, nastaviteľným kompresorom a ôsmimi digitálnymi efektmi, ktoré možno použiť podľa ľubovôle, vrátane reverbu, chorusu a oneskorenia.

Na úpravu ekvalizéra sa používajú otočné gombíkové ovládacie prvky, ale každý z nich možno individuálne naprogramovať na vlastné parametre a nastavenia. Úrovne hlasitosti kanálov možno sledovať na VU metroch, DJ režim umožňuje crossfading medzi piatym a šiestym kanálom a k dispozícii je dokonca aj ladička nástrojov.

Prenosný profesionálny audio mixér TX-6.

K dispozícii je šesť stereo vstupov a tri stereo výstupy. Zariadenie využíva výhody štvorkanálového analógovo-digitálneho prevodníka Burr-Brown, zosilňovača Cirrus Logic pre hlavné a pomocné výstupy a DSP Cirrus Logic s inteligentným kodekom pre funkciu cue.

Spoločnosť Teenage Engineering tiež zahrnula nabíjateľnú batériu s výdržou až osem hodín nepretržitého používania na jedno nabitie a zabudovaný zvukový generátor so štyrmi oscilátorovými priebehmi a štyrmi syntetizátorovými bicími na generovanie hudby na cestách.

Prenosný profesionálny audio mixér TX-6.

Mini audio mixér TX-6 môže slúžiť aj ako 32-bitové / 48-kHz USB audio rozhranie s funkciou MIDI. Technológia Bluetooth LE je zabudovaná na bezdrôtové ovládanie BT MIDI zariadení. TX-6-tka je kompatibilná s MFi so zariadeniami iOS a podporuje aj mikrofóny na slúchadlách. Medzi voliteľné príslušenstvo patrí prenosné puzdro, popruh a káble.

Prenosný profesionálny audio mixér TX-6 je síce maličký a skonštruovaný tak, aby vydržal, no jeho cena je pomerne vysoká, konkrétne 1 199 euro.

Prenosný profesionálny audio mixér TX-6.