Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výkonné filmové svetlo Anova Pro 3 si poradí aj v búrlivom počasí

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 10. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Rotolight predstavila nové svetlo pre profesionálnych filmárov, fotografov a tvorcov obsahu s názvom Anova Pro 3, ktoré je vhodné nielen do uzavretých štúdií. Vďaka odolnosti voči vode s krytín IP65 môže svietiť na scénu aj v nepredvídateľnom vonkajšom prostredí. Svetlo pritom dosahuje vysokú intenzitu, má zabudovaný displej a poskytuje široké možnosti nastavenia, svetelných režimov a filtrov.

Vode odolné profesionálne svetlo Anova Pro 3 na vnútorné aj vonkajšie použitie sa môže pochváliť vysokou intenzitou až 22 000 luxov vo výške približne 90 centimetrov. Na scéne môže pritom svietiť v rôznych svetelných režimoch. Tvorca má na výber z až 16,7 milióna farieb a 2 500 svetelných géloch. Nastaviteľná teplota farieb sa pohybuje od 1 700 do 20 000 Kelvinov.

Profesionálne filmové svetlo Rotolight Anova Pro 3.

Nastavenie svetla sa dá ovládať pomocou zabudovaného farebného dotykového displeja, káblovým alebo bezkáblovým DMX ovládaním či bezdrôtovým Bluetooth ovládaním cez mobilnú aplikáciu. Vývojári integrovali do svetla aj nový optický svetelný senzor s názvom „Magic Eye“, ktorý dokáže automaticky merať a prispôsobovať výstup akejkoľvek Kelvinovej alebo HSI farbe. To umožní vyváženie svetiel na scéne bez použitia expozimetra.

Profesionálne filmové svetlo Rotolight Anova Pro 3.

Svetlo disponuje režimom blesku HSS s dvojnásobným výkonom a je kompatibilné s množstvom príslušenstva pre svetlo predchádzajúcej generácie. Má tiež vstavané vysielače Elinchrom, Godox, Pixapro, Neewar a ďalšie. K dispozícii je aj podpora elektronickej difúzie SmartSoft. Samotné svetlo bez batérií váži 3,4 kilogramu.

Profesionálne filmové svetlo Rotolight Anova Pro 3.

Profesionálne filmové svetlo Rotolight Anova Pro 3 sa dá momentálne získať prostredníctvom už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter za cenu od 1 679 libier (približne 1 925 euro). Distribúcia by sa mala rozbehnúť v marci 2024.

Profesionálne filmové svetlo Rotolight Anova Pro 3.