Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtová 4K kamera Mevo Core zjednodušuje živé vysielanie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jednoduché použitie, flexibilita objektívu a kvalita obrazu prostredníctvom obrazového snímača MFT (Micro Four Thirds) je to, čo chce spoločnosť Logitech poskytnúť tvorcom digitálneho obsahu uvedením novej bezdrôtovej kamery na živé vysielanie s názvom Mevo Core, ktorá sa ovláda aplikáciou.

Nová bezdrôtová kamera Mevo Core je nasledovníkom 1080p Mevo kamery spred približne štyroch rokov, ktorá obsahovala pevný objektív, batériu s výdržou 6 hodín a trojité pole MEMS mikrofónov na vytváranie mobilného obsahu. Výdrž batérie a interné mikrofóny sa dostali aj do nového modelu, ale takmer všetko ostatné sa zmenilo.

Bezdrôtová 4K kamera Logitech Mevo Core.

V prvom rade sa bezdrôtová kamera Mevo Core môže pochváliť záznamom obsahu v rozlíšení 4K rýchlosťou 30 snímok za sekundu pri 40 Mbps alebo rozlíšením 1080 / 30 snímok za sekundu pri 6 Mbps pre streamovanie. Kamera tiež získala Micro Four Thirds snímač CMOS pre „kvalitu na úrovni DSLR, ale so zlomkom zložitosti tradičného fotoaparátu“. Citlivosť na svetlo sa pohybuje od ISO 100 až do ISO 25 600.

Bezdrôtová 4K kamera Logitech Mevo Core.

Malý box s rozmermi 8,24 x 9 x 9 cm nemá vstavané úložisko, ale je vybavený slotom na kartu microSD na lokálne snímanie. Sprievodná aplikácia ovláda kameru cez Bluetooth 5.1 a možno ju použiť na jednoduché nastavenie viacerých kamier cez mobilnú sieť, Wi-Fi 6E alebo Ethernet. Aplikácia tiež slúži ako mobilné produkčné štúdio pred ďalším streamovaním na sociálne siete alebo obsahové platformy.

Bezdrôtová 4K kamera Logitech Mevo Core.

Spoločnosť Logitech v novom modeli využíva flexibilný prístup k možnostiam objektívu a uvádza, že na telo sa dá namontovať akékoľvek sklo MFT, takže používatelia si môžu vybrať „objektív, ktorý im vyhovuje“. V súčasnosti sú však oficiálne testované iba štyri. A to Olympus 14-42 mm EZ, Lumix 14-42 mm PZ a Lumix 45-175 mm PZ so zoomom, plus Sigma 16 mm Prime.

Bezdrôtová 4K kamera Logitech Mevo Core.

Mikrofónové pole využíva priestorové spracovanie Fraunhofer upHear a navyše je tu zabudované aj potlačenie hluku. Kamera sa dá použiť aj ako káblová alebo bezdrôtová HD webkamera, ktorá bude fungovať s akýmkoľvek počítačom s operačným systémom Mac alebo Windows. Telo samozrejme obsahuje viacero upevňovacích bodov na montáž vecí, ako sú svetelné panely alebo externý mikrofón.

Bezdrôtová 4K kamera Logitech Mevo Core.

Bezdrôtová 4K kamera Logitech Mevo Core je už k dispozícii za cenu 999,99 dolárov (okolo 923 euro) prostredníctvom online obchodu Mevo spoločnosti Logitech alebo B&H Photo Video / Amazon. Súprava objektívu nie je súčasťou balenia.