Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Olympus prináša trojicu nových objektívov spolu so silným bleskom

Olympus prináša trojicu nových objektívov spolu so silným bleskom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Olympus sa rozhodla potešiť majiteľov bezzrkadlových fotoaparátov formátu Micro Four Third, ktorým ponúka rovno tri nové objektívy, prémiový dlhý zoom objektív, štandardný objektív strednej ohniskovej vzdialenosti a Macro objektív. Okrem nich pridal Olympus do ponuky aj nový blesk.

M.ZUIKO Digital ED 12-100 mm F 4.0 IS PRO

 

Objektív s dlhým zoomom s ohniskovou vzdialenosťou 12 – 100 mm si udržiava konštantnú F / 4 clonu v celom svojom rozsahu zoomu, pričom sa dokáže zastaviť až na hodnote F / 22. Objektív je ekvivalentom k ohniskovou vzdialenosti 24 – 200 mm pre majiteľov full frame fotoaparátov, no v menšom a ľahšom tele. Fotograf tak už so sebou nemusí nosiť dlhé a ťažké sklo.

Objektív disponuje stabilizáciou obrazu, ktorá spolupracuje so stabilizáciou vo vybraných fotoaparátoch Olympus OM-D a PEN. Táto kombinácia prináša až 6,5 EV (expozičná hodnota pre korekciu obrazu). Pri použití s fotoaparátom formátu Micro Four Third bez stabilizácie v jeho tele, alebo fotoaparátu mimo modelov Olympus, sa redukcia otrasov objektívu dostane na 5 EV. Minimálna ostriaca vzdialenosť je 1,5 centimetra.

Objektív je odolný voči vplyvom počasia a bude dostupný od novembra tohto roku za cenu 1 300 dolárov.

Objektív Olympus M.ZUIKO Digital ED 25 mm F 1.2 PRO

M.ZUIKO Digital ED 25 mm F 1.2 PRO

 

Tento rýchly objektív strednej ohniskovej vzdialenosti je ekvivalentom k 50 mm pre full frame fotoaparáty, pričom je tiež odolný voči prachu a striekajúcej vode. Minimálna ostriaca vzdialenosť objektívu je 19,5 centimetra a dokáže sa zastaviť na hodnote F / 16. Objektív bude k dispozícii od októbra za cenu 2 000 dolárov.

Objektív Olympus M.ZUIKO Digital ED 25 mm F 1.2 PRO

M.ZUIKO ED 30 mm F 3.5 Macro

 

Pre nadšencov Macro fotografie príde vhod tento objektív, ktorý ponúka 35 mm ekvivalent ohniskovej vzdialenosti 60 mm a ekvivalentné 2,5 násobne zväčšenie. Rozsah clony sa tiahne od F 2.5 až po F 22. Na rozdiel od predchádzajúcich objektívov nie je tento model odolný voči prachu a poveternostným vplyvom. Kompenzuje to ale príjemná cena 300 dolárov.

Objektív Olympus M.ZUIKO ED 30 mm F 3.5 Macro

Blesk FL-900R

 

Nový blesk je podľa vyjadrenia výrobcu najsilnejším, aký môžete osadiť na svoj fotoaparát Olympus. Je utesnený proti prachu a vlhkosti a je vybavený veľkým LCD displejom pre úpravu niektorých nastavení. Blesk je vybavený LED svetlom pre nakrúcanie videí a môže slúžiť ako riadiaca jednotka pre ďalšie blesky mimo fotoaparátu. Pridaný infračervený filter neguje svetelný výkon, ak potrebujete blesk využiť bez pridania svetla na scénu. Blesk FL-900R bude dostupný od októbra za cenu 579,99 dolárov.

Blesk Olympus FL-900R