Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mikrofón navádzaný laserom si nájde presnú cestu k vášmu hlasu

Mikrofón navádzaný laserom si nájde presnú cestu k vášmu hlasu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Viacerí zvukári sa stretávajú s problémom presného nastavenia štúdiového mikrofónu pri prechode k ďalšej nahrávke. Drahocenný čas a niekedy aj vyššiu mieru stresu by však mohli ušetriť nové mikrofóny od spoločnosti Aston Microphones. Tie umožnia presné polohovanie medzi nahrávkami na základe snímania priestoru na štýl integrovaného laserového ukazovadla.

Štúdiové mikrofóny Starlight využívajú laserový modul triedy 2, ktorý je namontovaný na vrchole štíhleho rúrkovitého tela mikrofónu z nerezovej ocele. Hoci to nevyzerá tak, že by sa vzdialenosť merala pomocou laseru, takže zvukoví technici stále musia mať po ruke pásmo, ide skôr o to, že mikrofóny sa budú dať nastaviť v štúdiu alebo na pódiu vo vzťahu k už známym rozloženiam objektov a zariadení.

Spoločnosť Aston Microphones predstavila nové štúdiové mikrofóny Starlight so zabudovaným laserom

Laser sa dá aktivovať alebo deaktivovať pomocou prvého zo štyroch prepínačov, ktoré sú umiestnené na strane. Druhý prepínač sa využíva pre nastavenie hlasového filtrovania v troch režimoch – vintage, moderný a hybridný.

Štúdiový mikrofón Starlight využíva laser pre presnejšie polohovanie medzi jednotlivými nahrávkami

Výrobca umiestnil aktívne filtre na prednom konci diskrétneho obvodu zosilňovača mikrofónu, ktoré menia odozvu 20 milimetrovej kardoidnej kapsule vloženej v hlave mikrofónu tak, aby sa počas nahrávania nesnímali nežiaduce ruchy.

Nové štúdiové mikrofóny Starlight by mali byť k dispozícii od budúceho mesiaca za zatiaľ nezverejnenú cenu.

Štúdiový mikrofón Starlight disponuje aktívnymi filtrami pre redukciu nežiaducich ruchov