Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Z hlbín sa vynoril Abyss – analógový polyfonický syntetizátor od Dreadbox

Z hlbín sa vynoril Abyss – analógový polyfonický syntetizátor od Dreadbox
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď v roku 2015 grécka firma Dreadbox vydala parafonický syntetizátor Erebus, ktorý mal rozmanité funkcie a vyludzoval uchu lahodiace tóny, potešilo toto zariadenie množstvo hudobníkov. Spoločnosť dúfa, že podobný úspech sa im podarí dosiahnuť aj s ich novým polyfonickým syntetizátorom s názvom Abyss.

Abyss je hlasový syntetizátor pre efekty štyroch hlasových vstupov, pričom každý hlas má oscilátor s kontrolovaným napätím, automatické ladenie a sub oscilátor. Táto kombinácia umožňuje hráčom aby zvuky mohli byť v režimoch unisono, polyfonic, chord alebo multi-kanálové. Je tu tiež funkcia generátora bieleho šumu, pre pridanie atmosféry, či low-pass filter prevzatý zo série zariadení Murmux.

Spoločnosť Dreadbox predstavila analógový polyfonický syntetizátor Abyss

Medzi pribalené zvukové efekty patrí hybridný obvod pre oneskorenie, prevzatý zo syntetizátoru Erebus, a efekt oneskorenia známy ako Reflector pre vytváranie efektov chorus/flange. L dispozícii sú štyri nízkofrekvenčné oscilátory pre vibrato a oneskorenie, štvorstupňový fázový posun, obvod ovládača OTA a dvojica oscilátorov štyroch nízkofrekvenčných vlnových dĺžok spojených s efektovými filtrami, Reflectorom, oneskorením a efektmi fázovača.

Analógový syntetizátor Abyss pre spracovanie až štyroch hlasov s tromi analógovými efektmi a jedným hybridným efektom

Polyfonický syntetizátor Abyss má hliníkovú konštrukciu, no nemá v sebe zabudované vlastné klávesy. Tie si hráči budú musieť dodať sami. Zariadenie má hlavný výstup, suchý výstup, vstup pre signál, štyri napäťovo riadené vstupy a dva MIDI porty. Výrobca Dreadbox ocenil tento polyfonický syntetizátor na 1099 EUR.

Analógový polyfonický syntetizátor Abyss má hlavný výstup, suchý výstup, vstup pre signál, štyri napäťovo riadené vstupy a dva MIDI porty