Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sigma prináša tri nové špičkové objektívy zo série Art

Sigma prináša tri nové špičkové objektívy zo série Art
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Modelový rad objektívov Sigma Art dokazuje fotografom, že objektív tretích strán môže byť lepším riešením, ako proprietárne systémy skiel priamo od výrobcov daného fotoaparátu. Teraz spoločnosť Sigma rozširuje ponuku Art o tri nové full frame objektívy, medzi ktoré patria modely 14 mm F1.8, 135 mm F1.8 a 24-70 mm F2.8. Tie sú kompatibilné s bajonetmi Canon, Nikon a Sigma.

Objektív Sigma 14 mm F1.8 DG HSM Art je označovaný výrobcom ako prvé F1.8 širokouhlé sklo na svete. To znamená, že objektív má širšiu svetelnosť, ako iné širokouhlé DSLR objektívy, zatiaľ čo 9 kruhová membrána by mala zabezpečiť atraktívne rozostrenie v oblastiach, ktoré fotograf nezaostruje.

Objektív Sigma 14 mm F1.8 DG HSM Art

Druhým objektívom je model Sigma 135 mm F1.8 DG HSM Art. Tento full frame teleobjektív bol navrhnutý tak, aby spĺňal požiadavky pre digitálne zrkadlovky s veľmi vysokým rozlíšením, ako je napríklad Canon EOS 5DS. Podľa vyjadrenia výrobcu znamená jasnosť šošovky s veľkým priemerom to, že pri fotení portrétu sa budú dať dokonca rozoznať jednotlivé vlasy. Objektív 135 mm F1.8 obsahuje aj veľký hypersonický motor pre automatické ostrenie, 9 kruhovú membránu a má 82 milimetrový priemer filtra. Objektív váži 1130 gramov.

Objektív Sigma 135 mm F1.8 DG HSM Art

Posledným z rodiny nových objektívov Sigma Art je model Sigma 24-70 mm F2.8 DG OS HSM Art, ktorý by mohol byť poriadne kvalitným a univerzálnym objektívom. Rozsah priblíženia od 24 mm do 70 mm je totiž východiskovým bodom pre veľa fotografov. Konštantná svetelnosť F2.8 sa zase zhoduje s konkurenčnými full frame objektívmi. Rovnako ako u ostatných nových optík, aj tu sa nachádza 9 kruhová membrána a hypersonický motor pre automatické ostrenie. No objektív ťaží aj z optickej stabilizácie pri fotografovaní s pomalšími časmi uzávierky. Objektív využíva 82 milimetrový filter, no jeho váha zatiaľ nie je známa.

Objektív Sigma 24-70 mm F2.8 DG OS HSM Art

Nové objektívy budú k dispozícii s bajonetmi pre Canon, Nikon alebo Sigma. Navyše varianty pre Canon a Sigma sa môžu použiť aj so Sony bajonetom typu E s použitím konvertoru Sigma MC-11 Mount Converter. Objektívy sú kompatibilné s USB dokovacou stanicou Sigma, ktorá umožňuje používateľom aktualizovať firmvér objektívu a upraviť pozíciu ostrenia spolu s ďalšími nastaveniami.

Napriek oznámeniu neexistuje zatiaľ žiadna zmienka o dostupnosti a cenách tejto trojice nových objektívov Sigma Art.