Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výškovo nastaviteľný stôl DK-05 v sebe ukrýva miesto pre dva počítače

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výškovo nastaviteľné stoly, ktoré umožnia používateľom pracovať aj postojačky, nie sú ničím novým. No novinka od spoločnosti Lian Li s označením DK-05 predsa len prináša niečo inovatívne. Okrem motoricky ovládaného zdvihu sa totiž v jeho vnútornom priestore nachádza priestor pre osadenie dvoch počítačových systémov.

Výškovo nastaviteľný pracovný stôl DK-05 s motorovým pohonom môže z výšky 69 centimetrov dosiahnuť maximálnej výšky až 118 centimetrov, alebo akúkoľvek výšku medzitým, ktorá vyhovuje požiadavkám používateľa. Stôl s rozmermi 140 x 78 centimetrov je vyrobený z hliníka a jeho doska je z tvrdeného skla. Panel s ukazovateľom výšky stola, manuálnym ovládaním nastavenia a programovateľnými tlačidlami je umiestnený na pravej prednej strane.

Spoločnosť Lian Li uviedla na trh výškovo nastaviteľný pracovný stôl DK-05, do ktorého sa dajú osadiť dva počítačové systémy.

Po otvorení hornej dosky stola DK-05 je hneď jasné, že sa nejedná o bežný výškovo nastaviteľný stôl. Pod krytom sa totiž nachádza priestor pre umiestnenie dvoch základných dosiek ATX, čo prináša používateľom možnosť premiestnenia dvoch počítačov priamo dovnútra stola. Každá jednotka má priestor pre až osem rozširujúcich kariet PCI alebo PCI Express, napájanie a štyri 3,5 palcové a dva 2,5 palcové sloty pre úložné disky.

Pod krytom sa stola DK-05 nachádza priestor pre umiestnenie dvoch základných dosiek ATX. Každá jednotka má priestor pre až osem rozširujúcich kariet PCI alebo PCI Express, napájanie a štyri 3,5 palcové a dva 2,5 palcové sloty pre úložné disky.

K dispozícii sú montážne body pre systémy s vodným chladením a jednotky majú pripravené miesto pre tri 360 mm ventilátory a jeden 480 mm ventilátor. Navyše stôl DK-05 je už priamo dodávaný s tuctom 120 mm ventilátorov, ktoré sú už vopred nainštalované. Vďaka tomu nemusí mať používateľ obavy o dostatočné chladenie komponentov jeho dvoch počítačov. Nechýbajú ani dva panely pre výstupné porty s rozhraním HDMI, USB-C, USB 3.0 a audio výstupy.

Výškovo nastaviteľný pracovný stôl Lian Li DK-05 s priestorom pre osadenie dvoch počítačových systémov je dostupný prostredníctvom webových stránok spoločnosti Newegg za cenu 2099,99 dolárov.

Výškovo nastaviteľný pracovný stôl Lian Li DK-05 má rozmery 140 x 78 centimetrov.