Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kamera DJI Zenmuse X7 vzlietne s filmovým formátom Super 35

Kamera DJI Zenmuse X7 vzlietne s filmovým formátom Super 35
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje málo výrobcov dronov, ktorí sa snažia posúvať hranice leteckej kinematografie, azda najvýraznejším z nich je pritom čínska spoločnosť DJI. Tá predstavila profesionálnu kameru Zenmuse X7 s vymeniteľnými objektívmi, ktorá dokáže nakrúcať vo filmovom digitálnom formáte Super 35 priamo z dronu.

Nová kamera Zenmuse X7 je vybavená vlastným špeciálnym montážnym systémom pre drony DJI Inspire 2, pre ktoré je navrhnutá. Model X7 je pritom optimalizovaný pre objektívy spoločnosti DJI s ohniskovou vzdialenosťou 16 mm, 24 mm, 35 mm a 50 mm, z ktorých každý má clonu F / 2.8. Kamera si vďaka 14 stupňom dynamického rozsahu poradí aj pri nakrúcaní detailov v horších svetelných podmienkach, k čomu pomáha aj technológia DJI pre redukciu šumu v záberoch.

Spoločnosť DJI predstavila novú prefesionálnu kameru pre drony s názvom Zenmuse X7.

Kamera Zenmuse X7 zvláda ukladať 24 megapixlové statické snímky, pričom podľa spoločnosti DJI je to zariadenie, ktoré zachytáva snímky v najvyššom rozlíšení, ako akékoľvek iné kamery pre drony. Video sa dá nakrúcať v rozlíšení 6K s režimom CinemaDNG RAW alebo v rozlíšení 5,2K s režimom Apple ProRes s rýchlosťou až do 30 snímok za sekundu. V 3,9K CinemaDNG RAW alebo 2,7K Apple ProRes sa rýchlosť záznamu zvýši až na 59,94 snímok za sekundu.Kamera DJI Zenmuse X7 disponuje snímačom vo formáte Super 35 a zvláda 14 stupňov dynamického rozsahu.

Veľký snímač digitálneho filmového formátu Super 35 spolu s možnosťou výmeny objektívov a širokým dynamickým rozsahom prináša vysokú kvalitu pre vytváranie leteckých záberov, ktoré využijú najmä profesionálni filmári a fotografi. Vďaka osadeniu kamery na dron DJI Inspire 2 tak tvorcovia získajú kvalitné letecké zábery, ktoré sa dajú ľahko integrovať do projektov nasnímaných aj tými najvýkonnejšími ručnými kamerami.

Nová kamera DJI Zenmuse X7 stojí 2 699 dolárov a je dostupná na objednanie prostredníctvom internetového obchodu výrobcu. Distribúcia prvých objednávok je naplánovaná na začiatok novembra.

Nová kamera Zenmuse X7 je vybavená vlastným špeciálnym montážnym systémom pre drony DJI Inspire 2, pre ktoré je navrhnutá.