Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Obria kino obrazovka Samsung Cinema LED je už aj 3D

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung minulý rok koncom marca predstavil veľkú kino stenu vo forme LED obrazovky s rozlíšením 4K a obrazovou technológiou HDR. Prvá komerčná inštalácia sa uskutočnila v júli v Soule v Južnej Kórei. Teraz spoločnosť na výstave Integrated Systems Europe 2018 v Amsterdame odhalila novú verziu, ktorá prináša 3D zobrazenie.

Spoločnosť Samsung tvrdí, že ľudia, ktorí sledovali filmy na kino obrazovke Cinema LED mali pocit, že videli zábery v režime 3D. Tento pocit navodzoval vyšší jas, reálne podané farby, vysoký kontrast a ostrý, živý obraz. Vývojári boli teda vyzvaní, aby túto technológiu, ktorá sa snaží pochovať kino projektory, previedli do skutočného 3D zobrazenia.

„Existujúce 3D kiná čelia kompromisu medzi jasom a rozlíšením. Jas je polovičný a pretože diváci musia nosiť 3D okuliare, znižuje sa o tretinu v porovnaní s úrovňou v 2D filmoch. Rozlíšenie je tiež polovičné. Je to nevyhnutné, pretože obraz pre ľavé a pravé oko sa prekrýva a odráža,“ povedal Dongsoo Koo, Samsung.

Spoločnosť Samsung predstavila obriu kino obrazovku 3D Cinema LED pre sledovanie 3D filmov v kinách.

Spoločnosť Samsung oznámila, že jej displej 3D Cinema LED nielenže dokáže poskytnúť rovnaký jas a rozlíšenie ako starší model Cinema LED, ale tiež využíva špeciálne vyvinutý algoritmus pre úplné zastavenie presúvania pohľadu očí doľava a doprava, čo býva jednou z príčin nevoľností pri sledovaní 3D filmov. Výrobca sľubuje divákom rovnaký zážitok, bez ohľadu na to, na ktorom mieste v kine sedia.

Zatiaľ výrobca neuviedol presné informácie, kedy sa kino obrazovka 3D Cinema LED dostane do reálnej prevádzky v kinách, okomentoval to zatiaľ len neurčitým „čoskoro“.

Spoločnosť Samsung predstavila obriu kino obrazovku 3D Cinema LED pre sledovanie 3D filmov v kinách.