Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pentax K-1 MkII: Full-frame DSLR s poriadne vysokou citlivosťou ISO

Pentax K-1 MkII: Full-frame DSLR s poriadne vysokou citlivosťou ISO
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Ricoh aktualizovala svoju vlajkovú loď full-frame DSLR fotoaparátu Pentax K-1 z roku 2016 a predstavila nový model Pentax K-1 MkII. Ten v malom tele ukrýva výkonný full-frame CMOS snímač s rozlíšením 36,4 megapixlov a používateľom prináša niekoľko zaujímavých vylepšení, no aj jedno sklamanie.

Mnohé špecifikácie nového DSLR fotoaparátu Pentax K-1 MkII sú identické s K-1tkou. Má rovnaký počet megapixlov ako jeho predchodca a jeho full-frame CMOS snímač neobsahuje žiadny anti-aliasing filter pre zlepšenie ostrosti. Taktiež využíva 5-osovú stabilizáciu obrazu v tele, spolu s kontinuálnym snímaním pri rýchlosti 4,4 snímok za sekundu, robustným 3,2 palcovým výklopným displejom. Samotný fotoaparát je vyrobený z horčíkovej zliatiny, ktorá pridáva na odolnosti voči poveternostným vplyvom.

Full-frame DSLR fotoaparát Ricoh Pentax K-1 MkII

Čo trocha zamrzí je fakt, že spoločnosť Ricoh nevyužila príležitosť pre aktualizáciu schopností záznamu videa. Používatelia sa tak budú musieť uspokojiť s rovnakým rozlíšením 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Novinkou vo fotoaparáte Pentax K-1 MkII je však takzvaná akceleračná jednotka, ktorá pracuje s obrazovým procesorom Prime IV. Táto kombinácia umožní snímanie záberov v naozaj slabých svetelných podmienkach s citlivosťou ISO až do 819 000.

Výrobca tiež optimalizoval proces automatického zaostrovania s revidovaným algoritmom sledovania AF. Ten zlepšuje presnosť pri zachytení rýchlo sa pohybujúcich objektov v režime kontinuálneho automatického ostrenia.

Full-frame DSLR fotoaparát Ricoh Pentax K-1 MkII

Fotoaparát disponuje aj režimom Pixel Shift II pre dosiahnutie fotografie vo vysokom rozlíšení pri redukcii chvenia s mechanickým pohybom snímača. Technológia tak kombinuje štyri snímky do jedného obrazu s vysokým rozlíšením. Aktualizovaný režim prináša vylepšenú farebnosť RGB palety pre dosiahnutie „výrazne jemnejších detailov a presnejších farieb, než tie, ktoré vytvárajú bežné full-frame snímače“. Systém Pixel Shift II tiež získal režim Dynamic Pixel Shift Resolution, ktorý podľa vyjadrenia spoločnosti Ricoh umožní fotografovi sa vymaniť zo statívu.

Nový full-frame DSLR fotoaparát Ricoh Pentax K-1 MkII bude k dispozícii v apríli za cenu 1 999,95 dolárov za telo alebo za 2 399,85 dolárov spolu so zoomovacím objektívom.

Full-frame DSLR fotoaparát Ricoh Pentax K-1 MkII