Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Staňte sa expertom na čokoľvek cez „tretie oko“ okuliarov X1

Staňte sa expertom na čokoľvek cez „tretie oko“ okuliarov X1
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
30. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Augmented Reality (AR), alebo inak povedané rozšírená realita, je po tej virtuálnej hneď ďalším veľkým lákadlom pre nekonečnú predstavivosť vývojárov. Nadchla aj tvorcov z firmy ThirdEye Gen, ktorí vytvorili okuliare pre rozšírenú realitu s názvom X1. Okuliare nie sú po dizajnovej stránke práve sexi, no ich praktickosť to dostatočne vynahradzuje.

Ak si totiž okuliare ThirdEye Gen X1 pre zobrazenie rozšírenej reality nasadíte, tak kamera zabudovaná v ich ráme sníma všetko to, čo vidíte. Cez Wi-Fi bezdrôtové pripojenie sa tento obraz prenáša do prehliadača v počítači a niekto môže potom do tohto obrazu dopĺňať všetky potrebné informácie.

Využitie vidia tvorcovia hlavne pri drobných opravách, či napríklad pri jednoduchšej montáži. Vzdialený pracovník, ktorý je expert na danú problematiku, vám takto môže aj na diaľku radiť, ako vymeniť napríklad náplň v tlačiarni. Alebo aj pri kontrole kotla, či auta, vám niekto so skúsenosťami môže povedať, čo máte robiť.

Okuliare ThirdEye Gen X1 prinášajú nové možnosti využitia v prostredí rozšírenej reality.

Okuliare X1 fungujú tak, že smerom dopredu sa vám nezobrazuje grafika. Keď však potočíte hlavou doľava, tak sa vám zobrazí video okno s osobou, s ktorou komunikujete. Doprava si zase viete vyvolať funkciu prezerania fotografií, či iných príloh, ktoré vám tento človek zaslal. Takýmto spôsobom sa dá zrýchliť oprava havarijnej situácie, či uľahčiť inštruktáž na diaľku.

Okuliare X1 fungujú tak, že smerom dopredu sa vám nezobrazuje grafika. Keď však potočíte hlavou doľava, tak sa vám zobrazí video okno s osobou, s ktorou komunikujete. Doprava si zase viete vyvolať funkciu prezerania fotografií, či iných príloh, ktoré vám tento človek zaslal.

Vývojári z ThirdEye Gen však nekončia iba pri asistenčných funkciách a snažia sa vyriešiť aj edukatívny účel zariadenia. Tam chcú pridať zobrazovanie 3D objektov súvisiacich s učivom, či doučovanie predmetu na diaľku.

Vývojári z ThirdEye Gen však nekončia iba pri asistenčných funkciách a snažia sa vyriešiť aj edukatívny účel zariadenia.