Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľná rušička dronov PITBULL je pripravená nastúpiť do akcie

Nositeľná rušička dronov PITBULL je pripravená nastúpiť do akcie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dánska spoločnosť MyDefense pred mesiacom vydala nositeľné zariadenie WINGMAN 103, ktoré slúži ako detektor dronov pre špeciálne ozbrojené zložky a teraz k nemu pripája nové nositeľné zariadenie s názvom PITBULL. To má rovnaké kompaktné rozmery a nie je náročné na ovládanie. V kombinácii so starším súrodencom sa celý proces detekcie a zneškodnenia nepriateľských dronov stane plne automatický. Vďaka tomu môže operátor pokračovať naďalej v misii bez obavy z nepriateľských dronov.

Zariadenia pre zneškodnenie dronov majú skôr tendenciu mať formu veľkých zbraní, ktoré fungujú na dlhé vzdialenosti. Nové nositeľné zariadenie PITBULL je však určené na to, aby ho vojaci nosili na výstroji dlhé hodiny, čomu sa prispôsobil tvar a veľkosť zariadenia. Rušička dronov PITBULL váži 775 gramov bez batérie a dokáže vydržať v pohotovostnom režime po dobu až 20 hodín alebo dve hodiny rušenia signálu dronov.

Spoločnosť MyDefense predstavila nositeľnú rušičku dronov PITBULL (vpravo), ktorá spolupracuje s nedávno vydaným nositeľným detektorom dronov WINGMAN 103 (vľavo).

Používatelia môžu zariadenie ručne aktivovať. Vtedy začnú jeho vnútorné smerové antény vydávať rádiové signály vo frekvenčných pásmach 2,4GHz, 5,8GHz a GNSS (Global Navigation Satellite System) až do vzdialenosti 1 kilometra. Zatiaľ nedostupná voliteľná externá anténa dokáže pokryť aj ďalšie frekvencie. Tieto signály údajne narušia tie, ktoré sa používajú pre diaľkové ovládanie nepriateľských dronov, pričom sa nenaruší vlastný rádiokomunikačný systém vojaka.

Zariadenie sa dá pripojiť k nedávno vydanému detektoru dronov WINGMAN 103, ktorý deteguje ovládacie alebo obrazové signály z prichádzajúceho dronu a automaticky aktivuje zariadenie PITBULL, ktoré sa postará o prerušenie signálu a zneškodneniu nepriateľského dronu. WINGMAN 103 pridá ďalších 735 gramov k hmotnosti a má detekčný dosah až dva kilometre.

Rušička dronov PITBULL váži 775 gramov bez batérie a dokáže vydržať v pohotovostnom režime po dobu až 20 hodín alebo dve hodiny rušenia signálu dronov.