Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Drony DJI Mavic 2 menia definíciu sveta leteckej fotografie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nová generácia dronu Mavic 2 Pro z dielne čínskeho výrobcu DJI prináša ako prvá na svete integrovaný fotoaparát od spoločnosti Hasselblad, ktorý má pomáhať ku kreatívnym záberom v úchvatných detailoch. Okrem toho do série pribudel i skladací psotrebiteľský dron Mavic 2 Zoom, ktorého fotoaparát sa môže pochváliť kombinovaným dvojnásobným optickým a digitálnym priblížením.

Nový dron DJI Mavic 2 Pro dokáže na jedno nabitie vydržať vo vzduchu približne 31 minút. Letový čas sa podarilo vývojárom predĺžiť vďaka zredukovaniu záťaže tela až o 19 percent, čo sa odzrkadlilo i na maximálnej rýchlosti. Tá je v režime Sport až 72 km / h. Nová technológia bezdrôtového prenosu OcuSync 2.0 zabezpečí živý prenos v rozlíšení 1080p až do vzdialenosti 8 km, s možnosťou prepínania frekvenčného pásma 2,4 a 5,8 GHz pre stabilnejší prenos signálu.

No najväčšou zmenou oproti staršej generácii je určite spolupráca s ikonickou značkou Hasselblad. Dron tak získal fotoaparát s 1 palcovým CMOS snímačom a 10-bitovou farebnou hĺbkou v profile Dlog-M. Táto kombinácia mu údajne umožní zachytiť štyrikrát viac farieb v porovnaní s Mavic Pro. Okrem snímania statických fotografií v rozlíšení 20 megapixlov môže používateľ nakrúcať letecké videá v 10-bitovom 4K rozlíšení s obrazovou technológiou HDR. Nastaviteľná clona F2.8 - F11 poskytne väčšiu kontrolu nad zábermi v rôznych svetelných podmienkach.

Dron DJI Mavic 2 Pro dostal do výbavy fotoaparát od spoločnosti Hasselblad s 1 palcovým CMOS snímačom a 10-bitovou farebnou hĺbkou.

Skladací spotrebiteľský dron Mavic 2 Zoom vo svojej triede vytŕča fotoaparátom, ktorý kombinuje dvojnásobné optické priblíženie (ekvivalent 20-48 mm) s dvojnásobným digitálnym priblížením, ktoré by malo používateľovi poskytnúť ekvivalent 96 mm teleobjektívu. Fotoaparát s 1 / 2,3 palcovým CMOS snímačom a hybridným automatickým ostrením má funkciu Super Resolution, ktorá dokáže spojiť deväť fotiek a vytvoriť tak panorámu v rozlíšení 48 megapixlov. Nechýba ani nakrúcanie videí v UHD kvalite.

Nová séria dronov od DJI získala novú funkciu Hyperlapse, ktorá pridáva videám časový rozmer. Používateľ môže v tomto režime ovládať dron manuálne alebo ho nechá automaticky obiehať, pričom kamera je uzamknutá na cieľový objekt, zatiaľ čo dron letí priamo alebo sa dá nastaviť na predprogramovanú trasu s pomocou nadmorskej výšky a GPS súradníc.

Dron DJI Mavic 2 Zoom sa môže pochváliť fotoaparátom, ktorý kombinuje dvojnásobné optické priblíženie s dvojnásobným digitálnym priblížením.

Režim automatického sledovania ActiveTrack 2.0 môže predpovedať plánovanú cestu dronu po dobu až 2 sekúnd, čo znamená, že drone poletí aj keď sledovaný objekt zmizne na chvíľu napríklad pod stromami. Drony majú vylepšený systém Advanced Pilot Assistance, ktorý prostredníctvom 10 snímačov analyzuje okolie, aby sa dron dokázal autonómne vyhýbať prekážkam a používateľ sa tak mohol plne sústrediť na fotografovanie či nakrúcanie videí.

Nový dron DJI Mavic 2 Pro je k dispozícii za cenu 1 449, zatiaľ čo dron Mavic 2 Zoom dostal cenovku 1 249 dolárov.

Drony DJI Mavic 2 Pro a Mavic 2 Zoom zvládajú nakrúcať videá v UHD kvalite a výrobca im pridal aj ďalšie šikovné funkcie.