Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fujifilm X-T3 získal novú generáciu snímača a obrazového procesora

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Fujifilm predstavila svoj nový bezzrkadlový full frame fotoaparát X-T3, ktorý dostal do výbavy najnovšiu 4. generáciu CMOS snímačov a obrazových procesorov tejto spoločnosti. Táto kombinácia mu podľa výrobcu prináša vysoký výkon automatického ostrenia, výbornú reprodukciu farieb a celkovo vysokú kvalitu snímok a 4K videí s rýchlosťou 60 snímok za sekundu.

Model bezrkadlového fotoaparátu X-T3 s full frame formátom 26,1 megapixlového snímača X-Trans CMOS 4 je údajne prvým fotoaparátom s BSI APS-C snímačom, ktorý disponuje fázovou detekciou bodov v snímkach vo vysokom rozlíšení bez zašumenia signálu. Fotoaparát je ovládaný štvorjadrovým obrazovým procesorom X-Processor 4, ktorý je až trojnásobne rýchlejší ako procesory v súčasnom modelovom rade fotoaparátov Fujifilm X.

Bezzrkadlový full frame fotoaparát Fujifilm XT-3.

Vďaka tejto kombináci zvláda X-T3jka kontinuálne zosnímať až 30 zrezaných snímok za sekundu alebo 11 snímok za sekundu v plnom rozlíšení. Rozsah citlivosti ISO je v tomto prípade 160 – 12 800, no dá sa zväčšiť až na 80 – 51 200. Okrem toho umožňuje 4. generácia obrazového procesora to, aby sa fotoaparát pýšil tým, že dokáže zosnímať 4K video v rýchlosti 60 snímok za sekundu. Konkrétne vo formáte 4 : 2 : 0 pri rýchlosti zápisu 200 Mbps na internú SD kartu alebo vo formáte 4 : 2 : 2 cez výstup HDMI. Video je dokonca snímané v 10-bitovej farebnej hĺbke a fotoaparát disponuje 12 stopami dynamického rozsahu.

Bezzrkadlový full frame fotoaparát Fujifilm XT-3.

Systém automatického ostrenia zaznamenal výrazný nárast až s 2,16 miliónmi bodmi fázovej detekcie po celom snímku. Oproti predchádzajúcemu modelu X-T2 sa zvýšila aj celková rýchlosť automatického zaostrovania. Fotoaparát lepšie ostrí pohybujúce sa objekty a disponuje aj fázovou detekciou pre slabé svetelné podmienky.

Nový bezzrkadlový full frame fotoaparát Fujifilm X-T3 bude dostupný od 20. septembra za cenu 1 499,95 dolárov len za telo alebo za 1 899,95 dolárov spolu s objektívom XF 18-55mm.

Bezzrkadlový full frame fotoaparát Fujifilm XT-3.