Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Gitarové zosilňovače Yamaha získali bezdrôtové schopnosti

Gitarové zosilňovače Yamaha získali bezdrôtové schopnosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Gitarové zosilňovače Yamaha THR pre domácnosti a štúdia mali už doteraz zaujímavé vlastnosti so vstavanými tónmi a efektmi, prenosnosťou prostredníctvom napájania z batérie, či schopnosťou prepojenia s počítačom cez USB. Chýbali však bezdrôtové možnosti, čo však Yamaha napravuje v novej sérii THR-II.

Rovnako ako pôvodná séria, aj nové vydanie obsahuje tri zariadenia. Všetky pritom získali integráciu bezdrôtovej technológie Bluetooth. Dve z nich majú vstavaný bezdrôtový prijímač Line 6 a nabíjateľnú batériu. To znamená, že sa dajú spárovať so smartfónom a môžu sa použiť aj ako bezdrôtový reproduktor. V prípade, že má používateľ k dispozícii vysielač Relay G10, môže prostredníctvom zosilňovačov THR 30II Wireless a THR 10II Wireless hrať na gitare bez zapojenia kábla.

Gitarový zosilňovač Yamaha THR 30II Wireless.

THR 30II Wireless je dodávaný s 15 modelmi pre zosilnenie tónov, spolu s tromi akustickými modelmi, tromi basovými modelmi a tromi modelmi plochých vokálov. K tomu pridáva deväť efektov a ďalšie dva sú dostupné prostredníctvom softvérového editora. THR 30II Wireless je 30 W zosilňovač, ktorý disponuje dvomi 2,5 palcovými meničmi s plným rozsahom. Pri napájaní z batérie sa však jeho výkon zníži na polovicu, čiže 7,5 W pre jeden menič.

THR 10II Wireless má dva 3,1-palcové meniče v plnom rozsahu pre celkový výkon 20 W a k dispozícii má päť modelov gitarových zosilňovačov, ovládače s plným rozsahom pre celkový výkon siete 20 W a obsahuje päť modelov pre zosilnenie tónov, s jedným akustickým, jedným basovým a jedným modelom plochých vokálov (viac modelov je dostupných prostredníctvom aplikácie). Výbava efektov je rovnaká ako má vlajková loď THR 30II Wireless.

Gitarový zosilňovač Yamaha THR 30II Wireless.

THR 10II má iba Bluetooth pripojenie a neobsahuje nabíjateľnú batériu, no má rovnaké možnosti modelovania a efektov zosilňovača ako bezdrôtová jednotka THR 10II. Všetky zosilňovače série THR-II sa dodávajú s integrovaným chromatickým tunerom.

Spoločnosť Yamaha tvrdí, že všetky zosilňovače budú čoskoro k dispozícii. THR 30II Wireless sa bude predávať za odporúčanú maloobchodnú cenu 790 dolárov, THR 10II Wireless bude stáť 710 dolárov a THR 10II dostal cenovku 465 dolárov.

Gitarový zosilňovač Yamaha THR 30II Wireless.