Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fujifilm X-Pro3 nabáda na „pravé fotenie“ cez hľadáčik

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kým sa svet fotografovania nestal digitálnym, zábery sa tvorili s pomocou hľadáčika. Hoci mnohí skúsení fotografi stále hľadáčik využívajú, iní radšej preferujú moderné dotykové displeje. Najnovšia vlajková loď zo série X od spoločnosti Fujifilm však bola navrhnutá tak, aby opäť spojila fotografa s hľadáčikom.

Nový fotoaparát Fujifilm X-Pro3 má kombinovanú konštrukciu tela vyrobenú zo zliatiny horčíka v stredovej časti a s horným a spodným opláštením z titánu. Fotoaparát je pritom zatavený proti vode v 70-tich bodoch. Dostupný bude v čisto čiernej farbe a vo farbách Dura čierna a Dura strieborná, pri ktorých viacej vyniká práve titánová časť tela.

Spoločnosť v snahe dosiahnuť to, čo nazýva „pravá fotografia“ vykonala niekoľko zmien v pokročilom hybridnom hľadáčiku, ktorý debutoval v staršom modeli X-Pro2. Toto nastavenie umožňuje fotografovi prepínať medzi optickými a elektronickými režimami, pričom druhý režim teraz využíva OLED panel s 3,69 miliónmi bodmi. Optický režim hľadáčika umožní fotografovi vidieť objekt tak, ako je, zatiaľ čo elektronický režim zabezpečí kontrolu nastavení aj pri snímaní.

Fotoaparát Fujifilm X-Pro3.

Na zadnej strane fotoaparátu nájdeme 3 palcový LCD displej s rozlíšením 1,62 miliónov bodov, ktorý je predvolene zakrytý krytom, na ktorom sa nachádza 1,28 palcový pamäťový LCD displej. Ten zobrazuje informácie o nastavení fotoaparátu, či je fotoaparát zapnutý alebo nie. Veľký displej sa dá vyklopiť iba o 180 stupňov.

X-Pro3-jka je vybavená 26,1 megapixelovým CMOS snímačom X-TRans formátu APS-C (23,5 x 15,6 mm), ktorý spolupracuje s obrazovým procesorom X-Processor 4. Fotoaparát má citlivosť ISO v rozmedzí od 80 do 51 200 a zvláda kontinuálne snímanie až 11 záberov za sekundu. K dispozícii je aj hybridné automatické zaostrenie s fázovou detekciou, ktorá využíva nový algoritmus pre zvýšenie rýchlosti a presnosti, a to aj pri fotení v horších svetelných podmienkach.

Fotoaparát Fujifilm X-Pro3.

Skrátka neprídu ani nadšenci videozáznamu. Fotoaparát X-Pro3 sa môže pochváliť schopnosťou nakrúcania videí v plnom rozlíšení Cinema 4K, ako aj 4K UHD pri rýchlostiach 30 snímok za sekundu. No a samozrejme nechýba ani možnosť nakrúcania spomalených videí v rozlíšení Full HD pri rýchlosti až 120 snímok za sekundu. Nezabudlo sa ani na podporu bezdrôtového ovládania a presunu dát prostredníctvom technológií Bluetooth 4.2 a Wi-Fi 802.11n.

Nový fotoaparát Fujifilm X-Pro3 bude k dispozícii od konca novembra za cenu začínajúcu sa od 1 799,95 dolárov.

Fotoaparát Fujifilm X-Pro3.