Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Holografická obrazovka Looking Glass získala rozlíšenie 8K

Holografická obrazovka Looking Glass získala rozlíšenie 8K
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Začiatkom tohto roka vydala spoločnosť Looking Glass Factory univerzálnu 3D vizualizačnú pracovnú stanicu pre firemných používateľov. Teraz výrobca oznámil väčší displej s holografickou hĺbkou zobrazenia, ktorý sa môže pochváliť pohlcujúcim rozlíšením 8K.

Srdcom nového 32-palcového displeja s rozlíšením 7 680 x 4 320 pixlov je technológia 45-elementového svetelného poľa od spoločnosti Looking Glass Factory, ktorá je opisovaná ako „skutočné holografické okno do iného sveta, ktoré môžu zažiť skupiny až desiatok ľudí“. 8K obrazovka Looking Glass bola pritom vyvinutá pre maloobchod, mapovanie, lekárske zobrazovanie alebo zábavu.

32 palcový holografický displej Looking Glass 8K.

Holografické zobrazenie využíva kombináciu hardvéru a softvéru vďaka čomu dokáže zobraziť obsah v 33,2 miliónoch pixelov v 1,07 miliárd farebných odtieňoch pri snímkovacej frekvencii 60 Hz. Používatelia nemusia mať žiadne VR alebo AR okuliare, aby sa mohli ponoriť do plnofarebných stereoskopických 3D scén, ktoré vnímajú rovnako skutočne ako v reálnom svete.

Prvé verejné predstavenie holografického displeja Looking Glass 8K sa uskutoční na nadchádzajúcom veľtrhu Digital Content Expo v Japonsku. Demonštračné modely sa dostanú aj do Brooklynu, Hongkongu, San Francisca a Tokia.

32 palcový holografický displej Looking Glass 8K.

Spoločnosť Looking Glass Factory tvrdí, že za posledný rok predala tisíce vývojárskych modelov holografických displejov s uhlopriečkami 8,9 a 15,6 palcov. Okrem toho uvádza, že predbežná beta verzia displeja Looking Glass 8K sa už vypredala. Teraz sú spustené predbežné objednávky pre ďalšiu výrobnú várku a dodávka je naplánovaná na jar 2020. Ak chcete informácie o cenách, treba sa obrátiť priamo na spoločnosť Looking Glass Factory.

Holografické displeje z dielne spoločnosti Looking Glass Factory.