Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vývojári predviedli víziu skladu, v ktorom pracujú mobilní roboti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosti Boston Dynamics a OTTO Motors sa spojili a vytvorili zaujímavú ukážku, ako by to mohlo vyzerať v skladoch budúcnosti. Vo zverejnenom videu sa robot Boston Dynamics Handle rýchlo a obratne pohybuje okolo regálov, z ktorých vyberá balíky a stavia ich na mobilnú platformu OTTO Autonomous Mobile Robot.

Robot Boston Dynamics Handle sa dá opísať ako pojazdné robotické rameno, ktoré sa pohybuje len po dvoch kolesách, no napriek tomu si dokáže zachovať rovnováhu. Ide o prototyp novej generácie logistických robotov. Tento agilný stroj je navrhnutý tak, že dokáže samostatne vyberať naukladané škatule z regálov a nakladať (či vykladať) ich na palety umiestnené na mobilnej robotickej platforme .

Počas prevádzky môže robotické rameno dosiahnuť do vzdialenosti až 3 metrov a je schopné zdvihnúť náklad s váhou až 15 kilogramov. Dokáže sa v sklade pohybovať rýchlosťou asi 11 km / h a za jednu hodinu je schopné preniesť približne 360 škatúľ.

Spoločnosti Boston Dynamics a OTTO Motors predvieli víziu automatizovaného skladu budúcnosti.

Logistický robot Handle bol nedávno inovovaný o schopnosti 2D a 3D počítačového videnia od spoločnosti Pick. To mu umožní presne lokalizovať a identifikovať škatule v reálnom prostredí skladu. Systém počítačového videnia môže tiež odosielať príkazy do robota, pričom mu povie, ako správne orientovať škatule a ako zaobchádzať s krehkými položkami.

Spoločnosť Boston Dynamics teraz spolupracuje s firmou OTTO Motors na skombinovaní robotických systémov Handle a Pick s mobilnou platformou OTTO Autonomous Mobile Robot. Cieľom je pokročilá automatizácia skladových operácií.

Pojazdné robotické rameno Boston Dynamics Handle a mobilná platforma OTTO Autonomous Mobile Robot v akcii.