Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší podvodný dron od Qysea je obratnejší ako ryba

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti Qysea prišli pred dvomi rokmi so zaujímavým podvodným dronom FiFish P3. Teraz sa vracajú s jeho väčším súrodencom, ktorý sa môže pochváliť pohonným systémom s až šiestimi rotormi. To mu umožní vysokú mieru manévrovania v rozsahu 360 stupňov.

Zatiaľ čo predchádzajúci model podvodného dronu FiFish P3 bol poháňaný tromi rotormi (dva horizontálne a jeden vertikálny), nový model FiFish V6 ich získal až šesť. Zadné dva sú horizontálne, stredné dva vertikálne a predné dva sú naklonené dovnútra pod uhlom 45 stupňov. Toto usporiadanie poskytuje V6-tke maximálnu obratnosť so schopnosťou manévrovania v plných 360 stupňoch. Podvodný dron sa tak môže na mieste otáčať, nakláňať alebo rotovať v ľubovoľnom smere. Dá sa zablokovať akákoľvek orientácia, pričom dron si drží tento uhol a pohybuje sa vpred maximálnou rýchlosťou 3 uzlov (1,5 m / s).

Podvodný dron Qysea FiFish V6.

Keďže je známe, že vo vode sa rádiové signály nešíria príliš dobre, je podvodný dron FiFish V6 prepojený s diaľkovým ovládaním prostredníctvom kábla. Používateľ tak môže podvodný dron jednoducho ovládať z pobrežia alebo z paluby lode. Ovláda sa pomocou priloženého diaľkového ovládača, spolu s aplikáciou pre operačné systémy iOS alebo Android v smartfóne alebo v tablete používateľa.

Podvodný dron Qysea FiFish V6.

V6 môže zostúpiť do maximálnej hĺbky 100 m, pričom dokáže snímať elektronicky stabilizované video v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Statické zábery sa ukladajú v rozlíšení 12 megapixelov. Výstup z kamery podvodného dronu sa zobrazuje v reálnom čase v mobilnej aplikácii. O osvetlenie v hlbinách sa postarajú dve bodové LED svetlá, ktorý poskytnú kombinovaný jas až 4 000 lúmenov. Lítiová batéria s kapacitou 9 000 mAh by mala vydržať približne štyri hodiny používania.

Nový podvodný dron Qysea FiFish V6 je už teraz k dispozícii na stránkach výrobcu. Jeho cena sa začína od 2 199,99 dolárov. K dispozícii je aj drahší model V6S, ktorý má batériu s výdržou až šesť hodín na jedno nabitie a robotické rameno pre uchopovanie predmetov.

Podvodný dron Qysea FiFish V6.