Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony sa chváli najširším zoomovacím objektívom s clonou f/2.8

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zoomovacie objektívy s rozsahom ohniskových vzdialeností 12 - 24 mm vyrážajú dych svojim ultra širokým záberom, ktorý prekonáva aj ľudské oko. Na trhu existuje niekoľko takýchto objektívov, no nový objektív Sony zo série G Master sa stáva najširším na svete s konštantou clonou f/2.8.

Tento typ objektívu sa síce nehodí pre všetky situácie, no fotografom dáva schopnosť vidieť široký priestor v stiesnených izbách a interiéroch automobilov, či zachytiť presvedčivé akčné zábery len pár centimetrov od samotnej akcie.

Ultraširoký zoomovací objektív Sony FE 12-24 mm f/2.8 GM patrí medzi profesionálnu výbavu, ktorá poskytne ostré detaily, vysoký kontrast, s potláčaním chromatickej aberácie aj astigmatizmu a zakrivením zorného poľa až do rohov objektívu. Po pridaní sa k objektívom Sony 24 - 70 mm a 70 – 200 mm tak fotografi získajú prístup k mimoriadnemu rozsahu ohniskovej vzdialenosti od 12 mm až po 200 m pri konštantnej clone f / 2,8.

Ultraširoký zoomovací objektív Sony FE 12-24 mm f/2.8 GM.

Nový objektív využíva tri „extrémne asférické“ prvky, vrátane najväčšieho prvku, aký kedy spoločnosť Sony vyrobila pre objektívy Alpha. Je odolný voči prachu a vlhkosti a fluórová povrchová úprava predného prvku odpudzuje vodu, olej a iné nečistoty.

No všetko má svoju cenu a tá je v prípade objektívu Sony FE 12-24 mm f/2.8 GM vysoká. Maloobchodná cena sa totiž vyšplhala až na 3 000 dolárov. Dostupný by mal byť od polovice augusta tohto roku.

Ultraširoký zoomovací objektív Sony FE 12-24 mm f/2.8 GM.