Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Podvodný dron Geneinno T1 prichádza už aj vo verzii Pro

Podvodný dron Geneinno T1 prichádza už aj vo verzii Pro
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V porovnaní so skutočnými ROV (diaľkovo ovládanými vozidlami) sú lacnejšie podvodné drony skôr zamerané na fanúšikov. Nový podvodný dron T1 Pro z dielne spoločnosti Geneinno je však navrhnutý tak, aby dokázal plniť aj niektoré náročnejšie úlohy pod vodou.

Nie je prekvapením, že model T1 Pro je nástupcom existujúceho podvodného dronu T1 od spoločnosti Geneinno. Rovnako ako jeho predchodca, aj model T1 Pro je vybavený šiestimi pohonnými tryskami (štyrmi vertikálnymi, dvoma horizontálnymi), spolu so 4K kamerou s rýchlosťou záznamu 30 snímok za sekundu a dvomi LED reflektormi, ktoré majú kombinovanú svietivosť 3 000 lúmenov.

Podvodný dron Geneinno T1 Pro.

Zatiaľ čo model T1 má obmedzenie na maximálnu hĺbku ponoru 150 m, verzia Pro dokáže klesnúť do hĺbky až 175 metrov. Dokáže sa plaviť vpred maximálnou rýchlosťou 2 metre za sekundu a vďaka integrovanej 97,2-Wh batérii s kapacitou 9 000 mAh dokáže pracovať až štyri hodiny na jedno jej nabitie. Batéria sa nabije do plnej kapacity za približne tri hodiny. Ak používateľ pripojí aj voliteľnú druhú batériu, môže podvodný dron operovať po dobu až ôsmich hodín. Tento batériový modul, ktorý sa osádza na rozširujúci modulárny port zo spodnej strany dronu, pritom obsahuje ďalších šesť LED diód, čo zvyšuje celkový možný jas na 9 000 lúmenov.

Podvodný dron Geneinno T1 Pro.

Medzi niektoré z ďalších voliteľných prídavných zariadení, ktoré sa zapájajú do rozširujúceho portu, patrí nové a vylepšené uchopovacie rameno; 360-stupňová sonarová jednotka; bočný pohon pre pohyb do strany; kamera smerujúca nadol s dvoma LED diódami; snímač kvality vody, ktorý meria pH, kyslík, amoniakálny dusík a vodivosť vody; či laserové zariadenie, ktoré meria veľkosť podmorských objektov tak, že na ne premieta dva presne umiestnené laserové lúče.

Podvodný dron Geneinno T1 Pro.

Podvodný dron Geneinno T1 Pro je pripojený pomocou elektrického kábla k vysielaciemu modulu umiestnenému na brehu alebo na lodi, ktorý zase bezdrôtovo komunikuje s priloženým Bluetooth ovládačom a so smartfónom alebo tabletom používateľa. Model T1 Pro sa dá predbežne objednať za cenu 2 999 dolárov. Dodávka by sa mala začať o mesiac.

Podvodný dron Geneinno T1 Pro.