Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dron Zoe Zetona umiestni fotoaparát na predné sedadlo

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Holandská spoločnosť Acecore uvidela na trh nový priemyselsný dron s názvom Zoe Zetona, ktorý sa vyznačuje tým, že má fotoaparát alebo kameru umiestnenú spredu, namiesto toho, aby bola zavesená nižšie zospodu, ako je tomu v prípade konštrukcií iných dronov.

Myšlienkou novej variácie existujúceho modelu Zoe je umožniť „operátorom kontrolovať rôzne aktíva a vykonávať letecké obhliadky bez prekážok“, a to zhora nadol alebo od zenitu po nadir (tiež podnožník) – je to bod na oblohe, ktorý leží priamo pod pozorovateľom. Dron Zoe Zetona je k tomu vybavený špeciálne navrhnutým 2-osovým stabilizačným závesom Gremsy, ktorý umožňuje pripevnenie fotoaparátu spredu, ako môže byť napríklad 61-megapixelový bezzrkadlový model Sony A7R IV, ktorý je zobrazený na promo snímkach.

Priemyselný dron Acecore Zoe Zetona.

Vďaka tomuto závesu nebráni konštrukcia dronu snímaniu záberov a zároveň umožňuje operátorom nakloniť záves s fotoaparátom o 90 stupňov nahor alebo nadol. Ku všetkým nastaveniam fotoaparátu je možné získať prístup na diaľku a dáta EXIF sa automaticky geograficky označia v obrázkoch.

Spoločnosť Acecore uvádza, že mnohé z komponentov dronu muselo byť premiestnených, aby sa zabezpečilo, že nové nastavenie bude vyvážené a bude fungovať v rôznych poveternostných podmienkach. Dron Zoe Zetona podporuje jedného alebo dvoch operátorov a je možné ho používať v konfigurácii kvadrokoptéry alebo oktokoptéry. Vďaka vývoju nového patentovaného koaxiálneho motora, ktorý bol navrhnutý tak, aby sa zmestil do rovnakého krytu ako kvadrokoptérový motor, tak dron ponúka plnú redundanciu.

Priemyselný dron Acecore Zoe Zetona.

Lítium-polymérová batéria má pri použití fotoaparátu Sony A7R IV výdrž približne 26 minút na jedno nabitie. Vďaka tuhému rámu z uhlíkových vlákien môže dron pritom uniesť fotoaparát s objektívom do hmotnosti až 2,2 kilogramu. Najvyššia udávaná rýchlosť dronu v horizontálnej rovine je až 91 km / h. Dron je schopný v prípade potreby zostať vo vzduchu takmer bez pohybu, odolá vetru s rýchlosťou 25 uzlov (46,3 km / h), dokáže sa vyhýbať prekážkam s pomocou technológie LiDAR, prináša výhodu šifrovaného rádiového spojenia s dosahom do 16 kilometrov a obsahuje transpondér ADS-B.

Nový priemyselný dron Zoe Zetona je teraz k dispozícii komerčným operátorom a ceny sú k dispozícii na požiadanie.

Priemyselný dron Acecore Zoe Zetona.