Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Looking Glass Factory prináša holografické rozhrania pre pracovisko

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po minuloročnom vyzbieraní viac ako 2,5 milióna dolárov na portáli Kickstarter na osobný holografický displej s názvom Portrait a nedávno zahájenej distribúcii podporovateľom kampane, spoločnosť Looking Glass Factory teraz oznámila uvedenie druhej generácie svojich modelov holografických displejov s rozlíšením 4K UHD a 8K.

Pôvodná 4K pracovná holografická stanica s názvom Looking Glass Pro, ktorá bola uvedená na trh v roku 2019, mala vpredu displej svetelného poľa s 15,6-palcovým dotykovým displejom na vrchu. Vstupné rozlíšenie bolo údajne 3 840 x 2 160 pixelov a v balení bola aj menšia výklopná sekundárna obrazovka spolu s ovládačom Leap Motion.

Napriek tomu, že rozlíšenie hlavného displeja zostáva pre nový model Looking Glass 4K Gen2 rovnaké, vyklápacia obrazovka zmizla a nehovorí sa ani o ovládači Leap Motion. Vývojári vylepšili optiku, aby sa znížili odrazy okolitého prostredia, zatiaľ čo hardvér je teraz tenší a ľahší. Systém môže fungovať ako samostatná jednotka (ako napríklad Looking Glass Portrait) pre prenosnejšie možnosti použitia.

Ku koncu roka 2019 spoločnosť Looking Glass Factory odhalila 32-palcovú verziu svojho 3D holografického systému, ktorý bol vyvinutý pre maloobchodné, lekárske a zábavné aplikácie a mal rozlíšenie 8K (7 680 x 4 320 pixelov).

Holografický displej Looking Glass 4K Gen2.

Teraz toto „najväčšie dostupné holografické rozhranie na trhu“ vstupuje do svojej druhej generácie a ťaží z rovnakého hardvérového dizajnu ako ostatní dvaja členovia rodiny. Má rozmery 733,5 x 428 x 88,5 milimetrov a váži 23,5 kilogramov. Profesionálni používatelia sa môžu tešiť na 8K holografické zobrazovanie obsahu s obnovovacou frekvenciou 60 Hz, zorným poľom 50 stupňov a pozorovacou vzdialenosťou 0,6 - 9 metrov.

Hardvér všetkých modelov bol štandardizovaný na spustenie vlastného softvéru HoloPlay Studio, ktorý umožňuje prezeranie, úpravu a synchronizáciu holografických médií. A samotná softvérová aplikácia bola aktualizovaná tak, aby zahŕňala nové inovácie doplnkov pre softvéry Unity, Unreal a Blender.

Holografický displej Looking Glass 8K Gen2.

Objednávky pre spotrebiteľské holografické zariadenie Looking Glass Portrait sú teraz spustené a cena bola stanovená tak, aby sa aj bežní používatelia mohli pustiť do holografickej zábavy, a to za 299 dolárov.

Nový holografický displej Looking Glass 4K Gen2 stojí 3 000 dolárov, čo je zhruba polovica ceny pôvodného modelu, a je zameraný skôr na profesionálne použitie. Väčší model Looking Glass 8K Gen2 dostal cenovku až 17 500 dolárov, no dá sa teraz počas časovo obmedzenej akcie kúpiť za 15 000 dolárov.

Holografický displej Looking Glass 4K Gen2.