Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dron Penguin C skrýva za letu rotory pre zvýšenie účinnosti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť UAV Factory uviedla svoje nové bezpilotné rotorové lietadlo Penguin C Mk2 VTOL, ktoré zvyšuje efektivitu letu vďaka automatickým krytom, ktoré uložia zdvíhacie rotory, keď sa nepoužívajú. Spoločnosť tvrdí, že jej nová technológia výložníka Aeroflow znižuje odpor pri horizontálnom lete, čím sa zvyšuje letová výdrž až o 20 percent.

Vertikálny zdvih dáva strojom oveľa väčšiu flexibilitu. No schopnosť vzlietnuť a pristáť ako helikoptéra a lietať horizontálne ako lietadlo s pevnými krídlami prináša svoje vlastné problémy. Pokiaľ stroj neobsahuje technológiu výklopného rotora alebo niečo podobné, kde zdvíhacie rotory vykonávajú dvojitú službu, voľnobežné lopatky budú vytvárať len dodatočný odpor, čím bude stroj menej účinný a znižuje sa jeho letová výdrž.

Dron Penguin C Mk2 VTOL.

Nový dron Penguin C Mk2 VTOL to obchádza začlenením výložníkov z kompozitného materiálu s namontovanými rotormi. Keď sa rotory nepoužívajú, zablokujú sa súbežne s výložníkmi a krytmi, aby bol stroj po vzlete oveľa aerodynamickejší. Hoci výložníky zvyšujú hmotnosť stroja na 32 kilogramov, pomáhajú mu tiež vydržať vo vzduchu po dobu viac ako 14 hodín pomocou batérií, ktoré je možné vymeniť za menej ako dve minúty. Dron má pritom úžitkovú nosnosť 4,5 kilogramu.

Po absolvovaní viac ako 600 letových testov v rôznych podmienkach prostredia zvládne Penguin C Mk2 VTOL štart a pristátie vo vetre až do 30 uzlov (55 km / h) a môže pracovať pri teplotách od -40 do 50 stupňov Celzia.

Dron Penguin C Mk2 VTOL.

Kompletný systém Penguin C pozostáva z troch alebo viacerých dronov a vysoko výkonných elektrooptických / infračervených (EO/IR) epsilonových stabilizačných závesov, pozemnej riadiacej stanice a sledovacej antény MIMO. K ďalšiemu užitočnému zaťaženiu môže patriť termokamera MWIR s 15-násobným optickým priblížením a 90-násobným priblížením s veľkým dosahom a rozlíšením 4K, ktorá je nastavená v odnímateľnom kužele v nose dronu s gyroskopickou stabilizáciou v osi otáčania.

Kompletný systém Penguin C Mk2.