Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárna gitara umožní zmeniť tón v priebehu niekoľkých sekúnd

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V roku 2018 predstavila spoločnosť Reddick Guitars svoju modulárnu gitaru Mercury, ktorú bolo možné rozdeliť na množstvo komponentov a zbaliť do malého kufra na cesty. Teraz sa výrobca vracia späť s novou profesionálnou gitarou, ktorá umožní za chodu vymieňať gitarové snímače.

Pre gitaru Voyager existujú dve hlavné modulárne možnosti. Najprv sa môže hudobník dostať dozadu a vytiahnuť snímač a zasunúť ďalší. Môže tak napríklad hrať tromi snímačmi po jednej cievke. Keď sa hudobník rozhodne, že potrebuje zmeniť tóny, stačí vytiahnuť modul s jednou cievkou a v priebehu niekoľkých sekúnd ho nahradiť iným modulom. Nie sú k tomu pritom potrebné žiadne nástroje.

Profesionálna modulárna gitara Reddick Voyager.

Každý modul prepojuje 12-kolíkový magnetický konektor, ktorý sa zasúva do integrovanej elektroniky, keď je blok z tvrdého dreva zatlačený do medzery medzi mostíkom s tvrdým koncom a hornou časťou 65 cm javorového krku s 22 pražcami a hmatníkom z mexického ebenového dreva.

Môže sa stať, že pri výmene snímacích modulov dostane hudobník chuť aj na zmenu ovládacích prvkov na hlave. To je tiež možné, aj keď sú tieto jednotky zaistené pomocou krížových skrutiek s D-krúžkom, takže je to trochu pomalšie. K dispozícii sú hlavy s 5-smernými ladiacimi mechanikami alebo 3-polohovými prepínačmi a rôznym rozložením.

Profesionálna modulárna gitara Reddick Voyager.

Profesionálna modulárna gitara Reddick Voyager sa dá už predbežne objednať a je ponúkaná za akciovú cenu 1 499, 99 dolárov. Neskôr sa bude predávať za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 799,99 dolárov. Možnosti dreva pre hlavné tvarované telo zahŕňajú jaseň, orech a čerešňu. Cena jednotlivých modulov sa začína od 199,99 dolárov, v závislosti od konfigurácie. Ceny za hlavy s ladiacimi mechanikami zatiaľ neboli zverejnené.

Profesionálna modulárna gitara Reddick Voyager.