Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung pridáva obriu až 1000-palcovú komerčnú obrazovku

Samsung pridáva obriu až 1000-palcovú komerčnú obrazovku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung začala škálovať obrazovky The Wall už v roku 2018, pričom na veľtrhu CES vyšiel modulárny 146-palcový displej. Nasledovalo niekoľko väčších modelov a potom dostali aj majitelia domov s dostatočne veľkým priestorom možnosť nainštalovať si v polovici roku 2019 vlastnú 292-palcovú 8K Micro LED obrazovku.

Spoločnosť sa teraz pustila do podnikania s novým modelom, ktorý má formu gigantickej 1 000-palcovej (25,4 metrovej) verzie zameranej na komerčné aplikácie. V prípade modelu pre rok 2021 spoločnosť Samsung zmenšila veľkosť jednotlivých Micro LED diód v porovnaní s predchádzajúcimi inkarnáciami kvôli lepšej jednotnosti farieb a vyššiemu kontrastu.

Vďaka rozlíšeniu 8K (7 680 x 4 320) je viac ako 1 000-palcové komerčné riešenie displeja prvým v tejto oblasti, ktorý má obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Nový procesor Micro AI využíva až 16 rôznych modelov neurónových sietí, aby analyzoval a optimalizoval jednotlivé snímky na odstránenie šumu a na zvýšenie kontrastu.

1000-palcová modulárna komerčná Micro LED obrazovka Samsung The Wall.

Modulárna povaha obrazovky The Wall umožňuje nastavenie aj na horizontálne zobrazenie s rozlíšením 15 360 x 2 160 pixelov a môže byť usporiadaná v konkávnych, konvexných, stropných, závesných, naklonených konfiguráciách a konfiguráciách typu L.

Vysoký jas 1 600 nitov by mal byť schopný udržať jasne osvetlené nákupné centrá alebo letiskové salóniky. Obrazovka podporuje technológie Micro HDR a Micro Motion pre živé a plynulé snímky a môže zobraziť obsah pre obraz-v-obraze z až štyroch rôznych zdrojov v rozlíšení 4K pre každý zdroj.

1000-palcová modulárna komerčná Micro LED obrazovka Samsung The Wall.

Skrinka, ktorá je domovom bezrámového displeja série IWA, je zhruba polovičná ako v prípade prechádzajúceho modelu a pre ľahkú inštaláciu je vybavená bezdrôtovým dokovacím pripojením. Obrazovka The Wall bola ocenená certifikáciou Eye Comfort od spoločnosti TÜV Rheinland, ktorá potvrdzuje zníženie škodlivého modrého svetla.

Modulárna komerčná obrazovka série Wall IWA je už k dispozícii na vybraných trhoch po celom svete. Cena zatiaľ nebola zverejnená.

1000-palcová modulárna komerčná Micro LED obrazovka Samsung The Wall.